Főoldal » Reggelente talajmenti fagy, és néha havazni is fog ezen a héten
Időjárás

Reggelente talajmenti fagy, és néha havazni is fog ezen a héten

A leghidegebb órákban mínuszok is lesznek a héten, de sok lesz a napsütés és a maximumok többfelé 15 fok körül alakulnak.

Hétfőn elsősorban a Dunántúlon és az Északi-középhegység térségében fordulhat elő eső, záporeső, majd estétől már a Tiszántúlon is eshet. Főként az ország nyugati felében erős, eleinte néhol még viharos lesz a szél. A leghidegebb órákban 5-10 fok lesz. A nappali maximumok 6-18 fok között alakulnak.

Kedden reggelig elszórtan, napközben helyenként fordulhat elő eső, zápor.

Szerdán napos idő várható, csapadék nem valószínű. A szél élénk, helyenként erős lesz. A minimumhőmérséklet kedden mínusz 1 és plusz 6, szerdán mínusz 2 és plusz 5 fok között valószínű. A maximumhőmérséklet mindkét nap 9 és 14 fok között alakul – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Csütörtökön napos idő várható csapadék nélkül. A szél többfelé megélénkül, helyenként meg is erősödik.

A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 3 és plusz 2, a legmagasabb 10-15 fok között valószínű.

Pénteken és szombaton több-kevesebb napsütés várható, csapadék nem valószínű. A minimumhőmérséklet mindkét nap 1 és 6, a maximumhőmérséklet 12 és 18 fok között valószínű.

Vasárnap átmenetileg erősen megnövekszik a felhőzet, elszórtan eső, zápor is lehet. A szél több helyen megerősödhet. A leghidegebb órákban 2-7 fok lesz. Napközben 8-13 fokig melegszik a levegő – olvasható az előrejelzésben.

infostart

Hasonló hírek

Nagyon komoly lehűlés jön, itt a május elsejei előrejelzés is

Géza

Újabb veszélyjelzéseket adtak ki, mutatjuk a hétvége időjárását is

Géza

Budapestre is megérkezik a hó

Edit