Image default
Állatvilág

Reggel műt, este fut: így dolgozik Baji Balázs, a leggyorsabb állatorvos (Képekkel) Oszd meg!

Budapest — Nemcsak az atlétikai pályán veszi komolyan a munkáját világbajnoki bronzérmes, Európa-bajnoki ezüstérmes gátfutónk, Baji Balázs (29): a 60 és 110 méteren is országos csúcsot tartó sportoló immár lassan másfél éve állatorvosként is dolgozik.

Az Állatorvostudományi Egyetem Kisállatklinikájának megbecsült tagja, leginkább kutyákkal és macskákkal foglalkozik, szakterülete a lágyszervi sebészet. A sporttal és a hivatással járó „kettős terhelés” persze, sokszor lemondásokkal jár.

– A sport élvez előnyt, nyilván az sokkal inkább véges, mint az állatorvosi karrierem, de természetesen mindkettőt komolyan veszem – mondta Baji. – Szeretem, ha a sport mellett van valami más is, ami leköt, új kihívásokkal jár. Amikor belépek a klinikára, megpróbálom elfeledni a sporttal kapcsolatos gondokat, ami persze, fordítva is így van. Időt és energiát vesznek el egymástól, de nekem ez így működik.

A békéscsabai születésű atlétának gyakran a műtőben is bizonyítania kell.

– Állatorvosként olyan szakmai stáb tagjaként dolgozom, ahol ritkán érnek kimondott kudarcok – fogalmazott Baji. – A klinikára túlnyomó többségben olyan állatok kerülnek be, amelyek állapota súlyos, sok esetben életmentő operációkról van szó. Dr. Németh Tibor professzor szakmájában Közép-Európában is az egyik legjobb, számos olyan műtéten vehettem részt mellette, amely ritkaságszámba megy az országban.

A versenyszezon lezárultával az elmúlt időszakban a gátfutó a gyógyításnak szentelhette idejét, nemrégiben azonban újra edzésbe állt.

– Októberben elkezdődött a felkészülés. Amíg nincs komolyabb munka az atlétikában, reggeltől kora délutánig dolgozom a kisállatklinikán, majd megyek a pályára tréningezni. Ahogy aztán komolyodik a munka, úgy kerül egyre inkább előtérbe az atlétika, és ezzel együtt háttérbe az állatorvoslás – árulta el mindennapjairól a sportoló.

Forrás: Blikk

Hasonló hírek

Egy hatalmas bálna védte meg a tengerbiológust a közelben ólálkodó cápától (A cikk videókat tartalmaz) Oszd meg!

Géza

Mi történik a kutyával ha kókuszolajat eszik?

info

Senki sem tudja felülmúlni őket cukiságban. Ezektől a mókás pandáktól te is jót nevetsz majd!

Mazsi