Belföldi hírek

Ravaszkodnak a sógorok

forrás: Mozgastér/Lánczi Tamás

Így menti az irháját az osztrák kancellár a magyarok kontójára.

“Senki sem akarja, hogy mindenki kerítéseket emeljen. Ez nem érne célt az embercsempészek ellen, lerombolná Schengent és tönkretenné a közös EU-nkat” – ezzel a mondattal Werner Faymann osztrák kancellár (aki egyben az Osztrák Szociáldemokrata Párt elnöke is) bizonyosan megnyerte az európai képmutatási versenyt.

A helyzet ugyanis az, hogy épp Magyarország védi az európai, vagyis a schengeni határt. Erre vállaltunk kötelezettséget, ezt írják elő a jogszabályok és nem utolsósorban ezt kívánja Magyarország és Európa érdeke is. Ha nem védjük meg a határt, akkor mégis hogyan tartóztassuk fel a dél felől özönlő tömeget?

Ezzel szemben Ausztria tegnap de facto visszaállította a schengeni övezeten belüli határellenőrzést, amit eufemisztikusan mélységi határellenőrzésnek hív. Vagyis éppen ők azok, akik felszámolják a schengeni vívmányokat és akadályozzák az uniós állampolgárok szabad mozgását.

Most akkor mi van?

Az van, hogy Ausztriában közelegnek a tartományi választások, és az egész politikai elit retteg a bevándorlásellenes Szabadságpárt előretörésétől. Még olyan helyeken is győzhet a néhai Jörg Haider pártja, ahol emberemlékezet óta az osztrák szociáldemokraták regnálnak. Hát ezért ez a keménykedés az osztrák-magyar határon. Eközben persze az osztrák politikai elit kényesen ügyel arra, nehogy a Fekete Péter, vagyis a bevándorlásellenesség vádja náluk maradjon. Ezért a kioktató hangnem a magyarokkal szemben.

Pofonegyszerű politikai trükk, de több száz évnyi közös államiság után átlátunk a sógorok ravaszkodásán.

 

Szólj hozzá, mondd el véleményed és ne felejtsd el megosztani!

hozzászólások

Related posts

A TEK vizsgálja a migránsok elhagyott telefonjait

info

Elvitték a hatos lottó főnyereményét is!

Géza

Felháborító és egyben szomorú: Migráns drogosnak bélyegzi a belföldi magyar melósokat a kőbányai MSZP-képviselő

Géza