Főoldal » Rászorulók kapják majd a Szigeten hagyott sátrakat, hálózsákokat (vagy három teherautónyi holmiról van szó)
Életmód hírek

Rászorulók kapják majd a Szigeten hagyott sátrakat, hálózsákokat (vagy három teherautónyi holmiról van szó)

Három teherautónyi matracot, hálózsákot, tábori felszerelést gyűjtöttek össze a Sziget fesztivál helyszínéről a Magyar Máltai Szeretetszolgálat önkéntesei.

A jó állapotú adományokat rászoruló embereknek, nehéz körülmények között élő családoknak, hajléktalan embereknek, és partnerszervezetein keresztül határon túli családoknak juttatja el a szervezet – írja a szervezet weboldala.

Az idei volt a második év, amikor a Máltai Szeretetszolgálat a fesztivál szervezőivel kötött megállapodás értelmében, a nagytakarítás előtt átválogatta a helyszínen maradt felszereléseket. A kétnapos akcióban a Máltai Szeretetszolgálat százötven embere működött közre, hogy összegyűjtsék a még használható, rászoruló emberek számára tovább adható matracokat, hálózsákokat és tábori felszereléseket.

A Szeretetszolgálat emberei körülbelül 600 otthagyott sátrat, 500 kempingszéket, 400 felfújható matracot, és még egyszer ennyi polifoam fekhelyet, kb. 17 köbméternyi törölközőt és hálózsákot, takarót, rengeteg ruhát, cipőt, papucsot szedtek össze. (Illetve, amint a képen is láthatjátok, rendesen összecsomagolva is leadhatták adományaikat azok, akik mondjuk nem akartak hazafelé menet vagyonokat fizetni a légitársaságoknak egy olcsó sátor szállításáért…)

És mielőtt megkérdezitek, mit csinálnak a sátrakkal és strandpapucsokkal a hajléktalanok: a rászoruló lehet például olyan család, közösség, akik megélni megélnek, de mondjuk sosem jutna pénzük sátortáborozni menni, extra kempingfelszerelést venni.

 

Hasonló hírek

Így olvassuk a testbeszédet: 14 árulkodó jel

Mazsi

Mire figyeljünk a hűtőszekrény használatakor?

Mazsi

Téged is korlátoz a múltad?

Géza