Image default
Külföld

Rasszizmus miatt ölt a göteborgi gyilkos a svédországi iskolában!

Rasszizmus vezérelte azt a férfit, aki csütörtökön megölt egy svédországi iskolában két embert, kettőt pedig megsebesített – közölte pénteken a svéd rendőrség.

Rasszizmus miatt ölt a göteborgi gyilkos a svédországi iskolában

“Egyrészt az elkövető lakásán találtak, másrészt áldozatai megválasztása alapján jutottunk arra a következtetésre, hogy rasszizmus okán követte el a férfi a vérengzést” – mondta Niclas Hallgren rendőrfőnök a svéd közszolgálati rádiónak.

A támadás a Göteborgtól 80 kilométerre északra fekvő Trollhattan város Kronan nevű kilencosztályos iskolájának kávézójában történt. A merénylő maszkot viselt, és karddal vagy késsel végzett egy diákkal és egy tanárral. További két diákon – egy 11 évesen és egy 15 esztendősön – súlyos sebeket ejtett. Az elkövetőt rendőrök tették ártalmatlanná: két lövést adtak le a férfira, az egyik halálosan megsebesítette.

Kilétét még mindig nem hozták nyilvánosságra, csak annyit tudni, hogy büntetlen előéletű, 21 éves helyi lakos volt.

A trollhattani iskola, ahová mintegy 400 diák jár, régóta “problémásnak” számít, gyakran felmerült, hogy a diákok nincsenek kellő biztonságban. Az iparvárost ötvenezren lakják, köztük sok bevándorló.

Forrás: PinkPencil

Hasonló hírek

Merkel bármennyi bevándorlót befogadna?

Mazsi

Donald Trump szerint Észak-Koreával szemben csak egy megoldás létezik

Géza

Indonéziához tartozó Celebesz sziget – a tragédia (A cikk videót tartalmaz)

Géza