Image default
Sporthirek

Rasszizmius az El-ben? Panaszt tett a Chelsea a Dinamo Kijev ellen

A Chelsea panaszt tett az Európai Labdarúgó Szövetségnél (UEFA) a Dinamo Kijev ellen a két együttes csütörtöki kupamérkőzését követően az ukrán szurkolók rasszista megnyilvánulása miatt.

Az angol klub tájékoztatása szerint a Dinamo-drukkerek az egyik játékosukat szidalmazták az Európa-liga nyolcaddöntőjének visszavágóján, miután kialakult a végeredmény. A kijevi mérkőzést a vendégek 5–0-ra nyerték meg, s a lefújást követően a klubvezetők tájékoztatták a történtekről a játékvezetőt.

A Chelsea közleményében kiemelte: teljes mértékben elítéli az ehhez hasonló sportszerűtlen viselkedést, és elvárja az UEFA-tól, hogy minden részletre kiterjedően vizsgálja ki az esetet

A Chelsea nem részletezte, melyik játékost érte a verbális támadás, de az angol sajtó úgy tudja, az ötödik gólt szerző 18 éves szélső, Callum Hudson-Odoi volt a célpont.

Az angol klub kettős győzelemmel – 8-0-s összesítéssel – búcsúztatta a Kádár Tamást is foglalkoztató Dinamo Kijevet, és az El negyeddöntőjében a cseh Slavia Prahával találkozik.

mti

Hasonló hírek

Zidane a Real Madrid új edzője

info

Hosszú Katinka drámai bejelentése: most közölte a szomorú hírt

Mazsi

A román válogatottnak is zárt kapuk mögött kell játszania

info