Image default
Gasztronómia, vega

Rájöttünk a tökéletes sült gesztenye titkára! Így készítsd el te is!

A tél egyik legkedveltebb csemetéje a gesztenye, amelynek sült változatát mindenki szereti fogyasztani. A karácsonyi vásárokon pedig kötelező étel.

De mitől lesz tökéletes a sült gesztenye? Hogyan készítsük el?

A sült gesztenye igencsak finom csemege, az illata pedig még azokat is odacsalogatja, akik nem annyira szeretik. Tél esti séták elengedhetetlen tartozéka egy maréknyi sült gesztenye. De vajon miért árulják sokszor elég borsos áron? A gesztenye fa, csak az ötödik évben hoz termést, addig pedig bizony várni kell türelmesen. Ez is lehet annak az oka, hogy bizony nem túl olcsó.

Talán kevésbé köztudott, hogy igen egészséges ez a pompás csemege! C- vitamin tartalma megegyezik a ribizliével, és bővelkedik B-1, B-2 és B-6 vitaminokban is!

Készítsünk otthon finom sült gesztenyét!

Áztassuk be a gesztenyéket, majd vagdossuk be X alakba őket, és még hagyjuk egy keveset a vízben, hogy ázzanak meg. Majd tegyük őket alufóliába, és helyezzük a jól előmelegített sütőbe. A fólia sarkait jól zárjuk le, hogy ne menjen ki a gőz. Néha egy kicsit megnyithatjuk, és locsoljuk meg a gesztenyéket, majd zárjuk vissza. Amikor szétnyílnak a gesztenyék, készen vannak.

Lássuk a titkokat!

Ahhoz, hogy igazán finom, puha gesztenyéd legyen, áztasd be őket egy-két órára! Engedj rájuk annyi vizet, hogy ellepje őket. Amelyik feljön a víz tetejére, azt nyugodtan ki is dobhatod, mert nagy valószínűséggel hibás.

2. Sütni többféleképpen is lehet. A legideálisabb, ha a kerti grillen készíted el egy lyukacsos aljú serpenyőben.

De elérheted ugyanezt az ízhatást gáztűzhelyeden is egy szintén lyukas lángelosztón.

A harmadik módszer a sütőben való elkészítés. Ez esetben bélelj ki egy tepsit alufóliával, a vízből kivett gesztenyét csepegtetés nélkül egyből tedd bele és mehet is a sütőbe! Így garantáltan szép, és puha sült gesztenye a végeredmény, viszont a klasszikus, kissé megpörkölődött héj illatáról és látványáról le kell mondanod!

Miután megsült, takard le konyharuhával és 10 percig pihentesd. Ám mindenképpen még melegen hámozd meg, ugyanis ha kihűlt, már nagyon nehéz dolgod lesz vele!

Forrás: tudasfaja.com

Hasonló hírek

Karácsonyi puncs

Edit

Kossuth kifli

info

Krumplis szalonnatorta: reggelire, ebédre és vacsorára is mennyei – VIDEÓ

Mazsi