Főoldal » Rágózol? Feltétlenül olvasd el ezt!
Egészség - betegség

Rágózol? Feltétlenül olvasd el ezt!

Abbahagynátok a rágózást, ha azt olvasnátok, hogy a rágógumi folyamatosan mérgezi a testet?A látszólag ártalmatlan gumi nem egyéb, mint egy hatalmas egészségügyi kockázatcsomag, még akkor is, ha cukormentes.

2015-08-14_113819

Lássuk mit tartalmaz egy rágógumi: sorbitol mesterséges édesítőt, ami nagy mennyiségben puffasztó és bélgörcsöket okoz, aszpartámot, aminek egészségre gyakorolt hatásairól máig heves viták folynak, alapanyaga a gume base, ami többnyire szintetikus anyagok.

Továbbá van benne latex, kaucsuk, gummi arabicum, különféle kötőanyagként és lágyító összetevőként szolgáló gyanták és még számos mesterséges anyag; poli-butadién-sztirol, poli-izobutilén, izoprén, polietilén és polivinil-acetát.

Ezeknek a hőre lágyuló műanyagoknak az a feladatuk, hogy rágható masszát alkossanak. Ezt szilikátokkal, krétával, mésszel szaporítják. Ehhez adódnak a cukrok vagy cukorhelyettesítő anyagok, a kukorica-szirup, aromák, kakaóvaj, paraffin, zsírok, olajok stb.

A rágógumik ugyan tartalmaznak tartósító antioxidánsokat, vitaminokat is, de alapvetően nincs bennük semmi egészséges. Az aromaanyagokat és a cukor kiszopogatása után íztelen ragacsot kapunk, ami lenyelve megemészthetetlen.

Forrás: Arany gondolatok

Hasonló hírek

Ha így alszol, megnő az agyvérzés kockázata

Edit

Ginzenggel gyógyítják a MERS-vírust és az ebolát

info

5 frissítő tipp tavaszra

Edit