Hirmagazin.eu
Főoldal » Rádiós műsorkészítésre és forgatókönyvírásra írtak ki pályázatokat
Média és szórakozás

Rádiós műsorkészítésre és forgatókönyvírásra írtak ki pályázatokat

Forrás: MTI

Rádiós műsorok támogatására 300 millió forintos, forgatókönyvírásra 10 millió forintos kerettel hirdetett meg pályázatokat Magyar Média Mecenatúra programjának keretében a médiatanács – közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) szerdán az MTI-vel.

Rádiós műsorkészítésre és forgatókönyvírásra írtak ki pályázatokat

Közleményük szerint a jövő hét elejétől elektronikus úton március 17-ig adhatók be a pályázatok az első fordulóra a rendszeresen jelentkező rádiós műsorok készítésének és adásba szerkesztésének támogatására.

A hírműsor, közérdekű szolgáltatómagazin-műsor és tematikus magazinműsor kategóriákban pályázható, négyfordulós felhívásra olyan helyi és körzeti rádiók jelentkezhetnek közszolgálati műsoraikkal, amelyek legalább 3 hónapja működtetik szolgáltatásukat, és amelyeknek a támogatásért pályázó műsorát korábban még nem finanszírozta a médiatanács.

A pályázat 300 millió forintos keretösszegének tizedét a kisközösségi rádióknak tartja fenn a testület, az elnyerhető támogatás hírműsor esetén adásonként maximum 9 ezer forint, a magazin kategóriákban adásonként 45 ezer forint.

Emellett meghirdették a médiatanács idei forgatókönyvíró- és filmtervfejlesztő felhívását is. A 10 millió forint keretösszegű Egri Lajos pályázat keretében forgatókönyvre legfeljebb egymillió forintot, filmtervfejlesztésre maximum 2,5 millió forintot lehet elnyerni tévéfilmekhez, animációs alkotásokhoz, illetve sorozataikhoz.

Gyermek- és ifjúsági témájú filmterveket, illetve történelmi, kulturális évfordulókhoz köthető alkotásokat, adaptációkat támogatnak – fejtette ki az NMHH, megjegyezve: “szitkomokra, tévésorozatra, illetve minisorozatra nem nyújtható be pályázat”. A pályázaton nyertes alkotóknak vállalniuk kell, hogy az eljárásban támogatott forgatókönyvvel, illetve filmtervvel pályázni fognak a soron következő tévéfilmes pályázatra.

Az Egri Lajos pályázatra szintén a jövő hét elejétől március 21-ig – ugyancsak elektronikus úton – lehet jelentkezni. A műveket legkésőbb idén december 15-ig kell elkészíteni – írta az NMHH, kiemelve: a médiatanács öt év alatt 57 filmtervet, illetve forgatókönyvet támogatott 73,8 millió forinttal, amelyekből többek között a népszerű Félvilág, a Ketten Párizs ellen és A berni követ című tévéjátékfilmeket is forgatták.

Az NMHH közleménye szerint a mecenatúrapályázatokat lebonyolító Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) Mecenatúra Igazgatósága – a filmes pályázatokhoz hasonlóan – napokon belül külön tájékoztatót szervez a médiaszolgáltatóknak az idén bevezetett elektronikus pályázati rendszer tudnivalóiról.

 

 

Hasonló hírek

Rekordszámú kategóriában esélyesek Oscar-díjra a magyarok – VIDEÓK

Mazsi

A legjobb filmek húsvétra!

Edit

Tarantino: Aljas nyolcas

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!