Hirmagazin.eu
Főoldal » Radioaktív gubanc New York mellett
Külföld

Radioaktív gubanc New York mellett

Radioaktív anyag szivárgott a talajvízbe New York mellett egy atomerőműből, a kormányzó azonnali vizsgálatot rendelt el az extrém magas mérési adatok miatt, írta az index. Az atomerőmű körülbelül 60 kilométerre van New York belvárosától, és már sokadszor van vele gond.

Radioaktív gubanc New York mellett

Andrew Cuomo kormányzó levelet írt a egészségügyi és környezetvédelmi hatóságoknak, hogy azonnal vizsgálják meg mekkora veszélyt jelent a környező lakosok egészségére a szivárgás- írja a theguardian.com.  A radioaktivitás mértéke az egyik mérőhelyen 65 000%-kal nőtt meg: 12 300 pCi/liter-ről 8 000 000 pCi/liter-re. Az egészségügyi határérték 20 000 pCi/liter. (picocuries per liter)

A cég, amely az atomerőmű tulajdonosa azt mondta, ezt az értéket csak a talajvízben mérték és nem az ivóvízben. A kormányzó azt kérte a cégtől, állítsák le ezt az erőművüket. Nyilatkozatában kiemelte, hogy ez elfogadhatatlan, és sokadjára bizonyosodik be, hogy az Indian Point nevű atomerőmű nem tud biztonságosan működni.

A cég tegnapi közleményében azt írta, bár a mérések határérték fölött mérik a tríciumot a talajvízben, annak nincs egészségügyi, vagy biztonsági kockázata a lakosságra nézve. Hozzáteszik, több ezerszer átlépte már annak mértéke a szövetségi határértéket, mégsem jelentett kockázatot, ráadásul ez nem érinti semmilyen módon az ivóvizet.

Az Indian Point nevű atomerőmű szállítja a New York energiaellátásának a 30%-át.

Tavaly decemberben háromszor is le kellett állítani valamilyen biztonsági kockázat miatt. Az elmúlt években pedig számtalanszor mértek már trícium szivárgást, de a most szombati tűnik az elmúlt évek legkomolyabb szivárgásának.A trícium egy radioaktív hidrogén izotóp, amely különböző betegségek kialakulásának kockázatát emeli, például a rákét.- írta az index.

 

Forrás: greenfo

Hasonló hírek

Vérfürdő egy nigériai temetésen – minimum 65 embert öltek meg

Géza

Sokkot kapott a nyugdíjas, majdnem elbukta a 6 milliárdos lottónyereményt

Mazsi

Amerikai páncélos dandár jön Kelet-Európába

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------