Hirmagazin.eu
Főoldal » Radikális mecsetet zártak be Franciaországban!
Külföld

Radikális mecsetet zártak be Franciaországban!

Nem volt elég, hogy szent háborúra hívták az imádkozó gyülekezetet, de még Franciaországról is gyűlölködő módon prédikáltak benne. A bezárás viszont nem oldotta meg a helyzetet…

Ez a hét, sok egyéb mellett arról is szólt, hogy egyre több országban ismerik fel a mecsetek “másik arcát”. Tegnapi hír, hogy az új balkáni útvonalon a már felépült mecsetekben segítik a bevándorlókat és szintén tegnapi hír, hogy Ausztriában rövidesen bezárnak hét olyan mecsetet, amelyekben harcra, dzsihádra buzdították a muzulmánokat. Az imámok közül kettőt már biztosan kiutasítanak, de további körülbelül 40 – 60 muszlim papra is hasonló sors vár, ha elegendő bizonyítékot tudnak összegyűjteni ellenük. Nem beszélve arról, hogy az osztrák törvények 2015 óta tiltják az országban tevékenykedő imámok külföldi finanszírozását.

Franciaországban is ezen a héten zárattak be egy mecsetet Sartrouville-ben, mert a prédikációk harcra buzdították az imára gyülekezőket.

A mecsetet 2017 őszén egyszer már időlegesen bezáratta a helyi rendőrfőnök. Azonban ahogy ez az időszak letelt, újra kinyitott és ismét ott folytatták, ahol abbahagyták. Az iszlám pap ráadásul gyűlölködő módon beszélt Franciaországról is, amely a végén kiverte a biztosítékot az őket figyelőknél. Ezért most már nem csak időlegesen, hanem véglegesen is megszüntették a mecset működését.

A helyi arab kulturális egyesület volt elnöke, egy bizonyos Said Djelleb “nagyon sajnálatosnak” találta a döntést. Ugyanakkor a LeParisien szerint az “igazhitűek” máris találtak a közelben egy másik, imaháznak megfelelő épületet, amelyet majd egy másik egyesület nevében fognak üzemeltetni…

Forrás: Ripost/ Valeursactuelles

Hasonló hírek

Jóváhagyták az új görög mentőcsomagot

info

ISIS-sebesülteket ápoló titkos kórházat vezet a török elnök lánya

Mazsi

Újabb tragédia a hegyek között

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!