Hirmagazin.eu
Főoldal » Rabszolgasorban tartott idős embereket szabadítottak ki
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Rabszolgasorban tartott idős embereket szabadítottak ki

A rajtaütéskor hét embert szabadítottak ki Budapesten, volt akit már tizennégy éve tartott fogva a maffia. Az áldozatoknak lakhatást, gondoskodást és életjáradékot ígértek ingatlanjaikért cserébe. Kilenc embert gyanúsítottak meg a bűncselekménnyel, köztük négy ügyvédet.

Évek óta rabszolgasorban tartott, lakásuktól megfosztott embereket szabadított ki a rendőrség és az ügyészség kedden hajnalban, Budapesten. A nagyszabású, összehangolt akcióban a Terrorelhárítási Központ, a Készenléti Rendőrség, a Budapesti Nyomozó Ügyészség és a Fővárosi Kormányhivatal több mint száz munkatársa vett részt.

A gyanúsítotti kihallgatások még szerda délután is tartottak a Budapesti Nyomozó Ügyészség Belgrád rakparti székházában. A lakásmaffia tagjai a gyanú szerint egyedülálló, idős embereket vettek rá arra, hogy ingatlanjaik tulajdonjogát írassák rájuk. A színlelt szerződéseket ügyvédekkel készítették el.

Volt olyan idős ember, akit leitattak, és úgy vittek el az ügyvédhez aláírni a papírokat. Kényelmes lakhatást, gondoskodást és életjáradékot ígértek, ehelyett áldozataikat melléképületekben, pincékben tartották embertelen körülmények között. Őrzőiket „gazdámnak” kellett szólítaniuk. Volt, akit 14 éve sanyargattak egy sufniban.

 

Az ügynek jelenleg öt sértettje van. Kiszabadításuk után a kormányhivatal áldozatvédő szolgálata azonnal, még a helyszínen gondozásba vette őket. A nyomozó ügyészség az ügyben három embert vett őrizetbe. Letartóztatásukról csütörtökön dönt a bíróság.

Forrás: M1

Hasonló hírek

Gyilkosság Székesfehérváron: megölte az anyósát egy férfi

Mazsi

Tragédia Csányban, meghalt egy gyermek – videó

Kovács Karolina

Lekapcsoltak két túlsúlyos román járműszerelvényt az M3-ason

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------