Hirmagazin.eu
Főoldal » Rablógyilkosság, majd fogolyszökés – 35 év fegyház lett az eredménye
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Rablógyilkosság, majd fogolyszökés – 35 év fegyház lett az eredménye

35 évre szigorították a sopronkőhidai szökevény büntetését. A férfi januárban szökött meg a börtönből, miután már első fokon is életfogytiglant kapott egy kisnánai nő meggyilkolásáért. Azt tervezte, két rendőrt és egy járókelőt is megöl, hogy végleg eltűnhessen. Egyik bűntársa is szökevényként lett ismert.

Képünk illusztráció. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Öt éve már, hogy megölték az idős asszonyt Kisnánán. Két férfit mondott ki a bíróság bűnösnek első fokon. Volt egy harmadik társuk is, ám ő nem ment el a bíróságra meghallgatni a végső ítéletet arról, hogy mennyit kell majd ülnie.

Magára hagyták a félholtra vert idős nőt

A Mátrában megbúvó, Heves megyei faluban mindenki ismerte a 78 éves áldozatot, aki korábban a vegyesboltot vitte. 2012. október 12-ről 13-ra virradó éjszaka a vádlott és az élettársa, valamint a tárgyalásról távol maradt tettestársa a hátsó kerten keresztül bejutott az egyedül élő asszony házába. A férfi volt az, aki a zajra felriadó áldozatot ütni kezdte egy karószerű bottal. Eközben a többiek feltúrták a házat az értékei után. A férfi akkor sem hagyta abba a brutális bántalmazást, amikor az idős nő a földre került. Végül a banda magára hagyta a haldokló asszonyt, és némi készpénzzel, az arany ékszerekkel és egy mobiltelefonnal távozott.

A kép illusztráció.
Kép: HáziPatika.com

Nem akarta egyedül elvinni a balhét

A férfit hamar elfogták a rendőrök: a nyomozók bemérték, amikor bekapcsolta az elrabolt telefonkészüléket. Eleinte csak őt vádolták a különös kegyetlenséggel, nyereségvágyból elkövetett gyilkossággal. A férfi először mindent tagadott, és kitartott egészen az utolsó pillanatig. Két évvel később, a tárgyalássorozat végén mégis kipakolt. Azt mondta, megijedt a börtöntől, és nem akarja egyedül elvinni a balhét. Részletesen elmesélt mindent a bírónak, és megnevezte a cinkosait is.

Megijedt az örökös rabságtól

A Debreceni Ítélőtáblán magas fokú biztonsági intézkedések mellett hirdettek jogerős ítéletet, ennek a szigorúságnak nyomós indoka volt: az elmúlt évtizedek két legsúlyosabb fogolyszökését a banda két férfitagja követte el.

Először a férfi próbálta visszaszerezni önkényesen elvett szabadságát, még 2012 decemberében. A Gyorskocsi utcai fogdából szállították volna Nagykátára kihallgatásra, de útközben rátámadt a bilincsét meglazító rendőrre. Elvette annak fegyverét is, és bár megpróbálta lelőni a járőrt, nem sikerült, mivel a pisztoly kibiztosított állapotban volt.

Sokkal ördögibb tervet szőtt

A két rendőr ennek köszönheti az életét. Végül a másik járőr szerelte le a vádlottat és háromszor rálőtt. Az elszabadult fegyencet kórházba szállították, túlélte a lövöldözést. Később kiderült a terve, még ennél is szörnyűbb volt: egy harmadik személyt is megölt volna, majd felgyújtotta volna a rendőrautót. Azt akarta elhitetni, hogy ő maga is áldozat lett, hogy ne keressék.

A kép illusztráció.
Kép: infoPápa

Megpattant az egyik legszigorúbban őrzött fegyházból

A kisnánai rablógyilkosság másik elkövetője, a tettestárs egy hónappal ezelőtt, idén januárban sokallt be az évtizedekre szóló rabságtól. Az egyik legszigorúbban őrzött fegyházból, Sopronkőhidáról szökött meg. Feltehetően egy áruszállító kocsival jutott ki a börtönből. Végül a néhány utcával odébb lévő temetőben találtak rá fél nappal később, a sírkövek között bujkált.

A fogolyszökés miatt a börtön 5 hivatásos munkatársát felfüggesztették, a Kékfény úgy tudja, büntetőeljárás indult a mulasztások miatt.

Szigorították a büntetésüket másodfokon

A sopronkőhidai szökevény az elsőfokú ítélethez képest 10 évvel többet, 35 évet kapott a hidegvérrel elkövetett kisnánai rablógyilkosságért. A szökési kísérletért járó büntetés ebben még nincs benne. A társait az utolsó pillanatban feldobó gyilkosból bűnsegéd lett, amiért jóval enyhébb büntetés jár, a férfi jogerősen 16 évet kapott. A rendőrgyilkosság kísérletéért és a fogolyszökésért további 14 évet ítéltek meg neki. A banda női tagja, aki zsákmány után kutatott, 14 év múlva lehet újra szabad.

Forrás: Duna Kékfény

 

Hasonló hírek

D. Csabát helyszíni szemlére vitték a fővárosban

Géza

Hétfőtől országos rendőri ellenőrzések! Mutatjuk mire figyelj de nagyon!

Géza

Hatalmas lángokkal küzdtek a tűzoltók Fonyódnál – fotók

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------