Image default
Belföldi hírek

Puzsér: A régi baloldal seftel a pozíciókkal – videó

Elindította főpolgármester-jelölti kampányát Puzsér Róbert. Az LMP és a Jobbik által is támogatott jelölt – állítása szerint – csak májusban akarta kezdeni a kampányt, azért hozta előrébb, mert a másik ellenzéki csapat, Karácsony Gergely támogatói, leosztották maguk között a fővárosi kerületeket. Puzsér Róbert szerint a régi baloldal csak „seftel” a pozíciókkal – hangzott el az M1 Híradójában.

„A koordináció nem jelent egyet a sefteléssel. A seftelés az koordináció, mínusz program. Program nélküli egyeztetés a pozíciókról” – ez az MSZP-Párbeszéd és a DK módszere Puzsér Róbert szerint. Az LMP és a Jobbik támogatását élvező független főpolgármester-jelölt úgy véli, a baloldali pártok, Karácsony Gergellyel az élükön, zsarolással és erőszakkal akarják uralni az ellenzéki térfelet, így azonban nincs értelme az előválasztásnak.

Azt, hogy az ellenzéki erők vezérei kívánnak lenni, egy a párt kampányeligazítóján tartott beszédében a szocialisták ep-képviselője is elismerte. Ujhelyi István azt mondta: „arról szól a történet, hogy mi legyünk a legerősebb ellenzéki politikai erő, úgy fussunk neki az ősznek, hogy mágnesként hozzánk kell, hogy mindenki kötődjön.”

Csakhogy a vezető pozícióra az LMP és a Jobbik is pályázhat. Puzsér Róbert legalábbis úgy fogalmazott: a domináns szerep őket is motiválja, de ettől Karácsony Gergelynek még nem az ellenzék alatt kellene vágnia a fát – hangzott el az M1-en.

szocialistákat azonban úgy tűnik, nem érdekli Puzsér Róbert véleménye, a fővárosi kerületek elosztásáról is, a korábbi szerződésük ellenére, a publicista nélkül állapodtak meg. Az MSZP, a Párbeszéd és a DK, a Momentummal közösen, egymás között osztották el Budapestet, miközben az LMP-nek a párt szerint elfogadhatatlan ajánlatot kínáltak, a Jobbikot pedig nem is hívták tárgyalóasztalhoz.

Karácsony Gergely ezt azzal magyarázta, hogy az április hatodikai határidőnél nem lehetett tovább várni, ezért biztos, hogy az LMP-nek és a Jobbiknak nem adnak új ajánlatot. Az LMP budapesti elnöke viszont arról beszélt, hogy a húzással Karácsony Gergely csak a zuglói parkolási botrányról akarta elterelni a figyelmet.

A XXI. Század Intézet elemzője a Kossuth Rádióban arról beszélt: a belső versengésből ismét a nevető harmadik, vagyis a Demokratikus Koalíció húzhat hasznot. Az ellenzéki belviszály ezért most is Gyurcsány Ferenc forgatókönyvének kedvez – közölte az M1.

m1

Hasonló hírek

Az a kérdés, hogy magyar lesz-e Magyarország vagy nyílt társadalom

Géza

Megszólalt a polgármester: tűrőképességük határán a Homokhátságon élők

info

Orbán Viktor Miniszterelnökünk mögött áll az európai politika elitje! Ma Milánóba utazik Miniszterelnökünk! Oszd meg!

Géza