Hirmagazin.eu
Főoldal » Putyin elárulta az igazságot hasonmásáról
Külföld

Putyin elárulta az igazságot hasonmásáról

Vlagyimir Putyin elnöknek a 2000-es évek elején azt javasolták, személyes biztonsága érdekében alkalmazzon hasonmást, de ő ezt elutasította.

Erről maga Putyin beszélt a TASZSZ hírügynökségnek a kormányzása 20. évfordulója alkalmából adott interjúban, amelynek újabb részletét csütörtökön hozták nyilvánosságra.

„Felmerült ez az ötlet, de elutasítottam a dublőröket. Ez a terrorizmus elleni harc legnehezebb éveiben történt” – mondta az elnök.

Elmondása szerint a 2000-es évek elején azt javasolták neki, a veszélyes helyeken és rendezvényeken hasonmás helyettesítse, de ez sosem történt meg.

A kérdés, hogy vannak-e Putyinnak dublőrjei, régóta foglalkoztatja az orosz közvéleményt. 2001. december 21-én egy Kosztroma megyei lakossági fórumon például – amelyet az ORT és az RTR televízió is élőben közvetített – egy nő azt tanácsolta neki, alkalmazzon egy hozzá a megszólalásig hasonlító személyt, hogy ideje legyen részt venni az összes megbeszélésen, egyebek között a csúcstalálkozókon is. Putyin azt mondta akkor, nincs hasonmása.

2009 augusztusában feljegyezték, hogy az akkor miniszterelnöki tisztet betöltő Putyin – az akkori elnökkel, Dmitrij Medvegyevvel az oldalán – Szocsiban sétálva járókelőkbe futott bele a tengerparton. A hitetlenkedőknek arra a kérdésére, vajon az igazi állam- és kormányfővel találkoztak-e, Medvegyev azt mondta, nem dublőröket láttak, hanem őket, a maguk eleven valójában.

2000 augusztusában Jevgenyij Murov, az orosz állami vezetők és a kormányépületek biztonságáért felelős Szövetségi Őrszolgálat (FSZO) vezetője „mítosznak” és „képtelenségnek” nevezte a Putyin állítólagos dublőrjeiről elterjedt híreszteléseket. Mint mondta, a hasonmások alkalmazása a szakszolgálat gyengeségének elismerése volna.

(MTI) / Hirmagazin.eu

Fotó: Getty Images

Hasonló hírek

Matteo Salvinivel erősödhet az Európai Néppárt

Géza

Ebben a muszlim videóban a muszkim tanítja, hogyan kell szakszerűen asszonyt verni – videó

Géza

Terroristákat fogtak el Belgiumban

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------