Főoldal » Putyin a béke megteremtése lehetőségének az elutasításával vádolja Zelenszkíjt
Külföld

Putyin a béke megteremtése lehetőségének az elutasításával vádolja Zelenszkíjt

A FÁK Államfői Tanácsának ülésén Vlagyimir Putyin orosz elnök kijelentette: Zelenszkij ukrán elnök a nácik fenyegetéseinek hatására nem tudta keresztülvinni, hogy a Donbassz két településén – Zolotojéban és Petrovszkijban – végrehajtsák az ukrán hadsereg egységeinek hátrébb vonását.

„Bár megállapodtak a csapatok szétválasztásában, a hivatalban lévő elnök (mármint Zelenszkij) nem képes biztosítani a harcoló alakulatok szétválasztását. És nem – az istennek sem. Megjelentek ott a nacionalisták fegyveres testületei és ország-világ előtt kijelentették: ha a hadsereg el is megy ezekből az álláspontokról, mi a helyükbe állunk. És így a hadsereg marad” – mondta Putyin.

Mint mondta, a Donbassz védői már többször is jelét adták annak, hogy készen állnak a csapatok szétválasztására.

„Itt a politikai akaratnak kellene, hogy jelét adják” – hangsúlyozta Putyin.

Emlékeztetőül: október 9-én, 12.00 órakor, a Kremennojénál lévő ellenőrző ponton megállították a „Nemzeti Hadtest” harcosaiból, a 2014 óta tartó hadműveletekben részt vevő korábbi különítményesekből, illetve aktivistákból álló menetoszlopot. A csapatszétválasztás megzavarása céljából Zolotoje felé tartó nácik összetűzésbe keveredtek a rendfenntartókkal. A rendőrség a levegőbe lőtt és nem hagyta, hogy folytassák útjukat. Ám egy órával később a „Nemzeti Hadtestet” mégis útjára engedték. 13.00 óra állapot szerint a menetoszlop tovább haladt Zolotoje felé.

Később ismertté vált, hogy a rendőrség lefoglalta a Zolotoje felé tartó nácik fegyvereit.

Mindezen túl azt is közöltük, hogy Bileckij nácijai lelőttek egy rendőrt, amikor utat törtek maguknak a Donbasszba.

Emlékeztetetünk továbbá, hogy október 8-án a Donbasszba érkeztek az „Azov” nácijai, hogy megakadályozzák a csapatszétválasztást.

Ugyanakkor a notórius Dmitrij Jaros ukrán náci által irányított „Ukrán Önkéntes Hadsereg” terrorlegényei kijelentették, hogy, a csapatok kivonása esetén, megszállják az arcvonalat.

Hozzátesszük, hogy a tegnapi nap folyamán Natalja Nyikonorova, a Donyecki Népköztársaság külügyminisztere kijelentette: október 11-én utoljára tesznek kísérletet arra, hogy a haderők és fegyverzetek kísérletképpen Petrovszkoje-Bogdanovka, illetve Zolotoje térségében előirányzott szétválasztásához hozzálássanak.

Ám az ukrán fél mindkét helyszínen elszabotálta a csapatszétválasztást.

https://dnr-pravda.ru/pushilin-ukrainskij-prezident-ne-dobetsya-mira-izvrashhaya-ochevidnye-ponyatiya/

Hasonló hírek

Brexit: rendkívüli költségvetési intézkedéseket fogadott el az EU megállapodás nélküli kilépés esetére

Géza

Salvini megunta: akár egymillió eurós szankciókkal is sújthatja az olasz kormány au NGO-s hajókat és megbízóit

Géza

Felfüggesztették a Fehéroroszország elleni szankciókat

info