Hirmagazin.eu
Főoldal » Putyin a béke megteremtése lehetőségének az elutasításával vádolja Zelenszkíjt
Külföld

Putyin a béke megteremtése lehetőségének az elutasításával vádolja Zelenszkíjt

A FÁK Államfői Tanácsának ülésén Vlagyimir Putyin orosz elnök kijelentette: Zelenszkij ukrán elnök a nácik fenyegetéseinek hatására nem tudta keresztülvinni, hogy a Donbassz két településén – Zolotojéban és Petrovszkijban – végrehajtsák az ukrán hadsereg egységeinek hátrébb vonását.

„Bár megállapodtak a csapatok szétválasztásában, a hivatalban lévő elnök (mármint Zelenszkij) nem képes biztosítani a harcoló alakulatok szétválasztását. És nem – az istennek sem. Megjelentek ott a nacionalisták fegyveres testületei és ország-világ előtt kijelentették: ha a hadsereg el is megy ezekből az álláspontokról, mi a helyükbe állunk. És így a hadsereg marad” – mondta Putyin.

Mint mondta, a Donbassz védői már többször is jelét adták annak, hogy készen állnak a csapatok szétválasztására.

„Itt a politikai akaratnak kellene, hogy jelét adják” – hangsúlyozta Putyin.

Emlékeztetőül: október 9-én, 12.00 órakor, a Kremennojénál lévő ellenőrző ponton megállították a „Nemzeti Hadtest” harcosaiból, a 2014 óta tartó hadműveletekben részt vevő korábbi különítményesekből, illetve aktivistákból álló menetoszlopot. A csapatszétválasztás megzavarása céljából Zolotoje felé tartó nácik összetűzésbe keveredtek a rendfenntartókkal. A rendőrség a levegőbe lőtt és nem hagyta, hogy folytassák útjukat. Ám egy órával később a „Nemzeti Hadtestet” mégis útjára engedték. 13.00 óra állapot szerint a menetoszlop tovább haladt Zolotoje felé.

Később ismertté vált, hogy a rendőrség lefoglalta a Zolotoje felé tartó nácik fegyvereit.

Mindezen túl azt is közöltük, hogy Bileckij nácijai lelőttek egy rendőrt, amikor utat törtek maguknak a Donbasszba.

Emlékeztetetünk továbbá, hogy október 8-án a Donbasszba érkeztek az „Azov” nácijai, hogy megakadályozzák a csapatszétválasztást.

Ugyanakkor a notórius Dmitrij Jaros ukrán náci által irányított „Ukrán Önkéntes Hadsereg” terrorlegényei kijelentették, hogy, a csapatok kivonása esetén, megszállják az arcvonalat.

Hozzátesszük, hogy a tegnapi nap folyamán Natalja Nyikonorova, a Donyecki Népköztársaság külügyminisztere kijelentette: október 11-én utoljára tesznek kísérletet arra, hogy a haderők és fegyverzetek kísérletképpen Petrovszkoje-Bogdanovka, illetve Zolotoje térségében előirányzott szétválasztásához hozzálássanak.

Ám az ukrán fél mindkét helyszínen elszabotálta a csapatszétválasztást.

https://dnr-pravda.ru/pushilin-ukrainskij-prezident-ne-dobetsya-mira-izvrashhaya-ochevidnye-ponyatiya/

Hasonló hírek

Mínusz 50 fokban is jól érzik magukat a jakut lovak – videó

Géza

Ferenc pápa: “Európa félig üres városait menekültekkel kellene feltölteni”

Géza

Újabb késelés történt Bécsben

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!