Főoldal » Pusztító vihar: 8 nap alatt tízezer kárbejelentés érkezett
Belföldi hírek

Pusztító vihar: 8 nap alatt tízezer kárbejelentés érkezett

Az utóbbi 8-9 napban 10 ezres nagyságrendű kárbejelentés érkezett a biztosító társaságokhoz vihar, jégverés, felhőszakadás miatt, a végleges összesítés még nem készült el – mondta Gilyén Ágnes a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) szóvivője csütörtökön az M1 műsorában.

A szóvivő hangsúlyozta: Magyarországon érzékelhetően megnövekedtek a szélsőséges időjárás miatti károk. Az egész nyár kárveszélyes időszaknak számít, példaként említette, hogy a legtöbb kár ebben az időszakban 2010-ben volt, akkor 310 ezer kárt térítettek meg a biztosítók 30 milliárd forintot meghaladó összegben.

Gilyén Ágnes szólt arról, hogy enyhe növekedést tapasztalnak a lakásbiztosítások területén, tavaly év végén 3 millió 122 ezer lakásbiztosítást kezeltek a magyarországi biztosítók, az ingatlanok 72-73 százaléka biztosított, ami – szerinte – európai összehasonlításban jó adat.

Kiemelte: Magyarországon a lakás alapbiztosítás vonatkozik az elemi károkra, tartalmaz katasztrófakockázatot. Átlagos magyarországi ingatlanra havonta 2-3 ezer forintért köthető olyan biztosítás, amely a legsúlyosabb kockázatoktól védenek – tette hozzá a Mabisz szóvivője.

forrás: MTI

Hasonló hírek

Kisebb földrengés volt Heves közelében

info

Itt épül a világcsoda, magyar lesz a világ leghosszabb üveghídja! – VIDEÓ

Mazsi

Az ENSZ nem megállítani, hanem menedzselni akarja a migrációt

Géza