Image default
Művészet

Puskin-éremmel tüntették ki Vidnyánszky Attilát

Az elismerést Szergej Lavrov orosz külügyminiszter adta át Moszkvában.

Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház igazgatója MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter Puskin-éremmel tüntette ki Vidnyánszky Attila Kossuth- és Jászai Mari-díjas rendezőt, a Nemzeti Színház igazgatóját szombaton Moszkvában, az orosz nemzeti egység napján.

Az orosz nemzeti ünnepen a népek közötti barátság és együttműködés erősítéséért négy külföldi személyiség – Vidnyánszky Attila mellett egy pakisztáni, egy litván és egy vietnami – kapta meg az orosz állami kitüntetést, amelyet az orosz külügyminiszter nyújtott át az általa vezetett tárca központi épületében – jelentette az orosz állami TASZSZ hírügynökség.

A laudáció szerint Vidnyánszky Attila nagyban hozzájárul az orosz irodalom népszerűsítéséhez, és megismerteti a magyar közönséget Oroszország kulturális örökségével. “Nagyra értékeljük azt is, hogy az Ön erőfeszítéseinek köszönhetően sikerült felújítani az oroszországi és magyar színházak közötti együttműködést” – hangsúlyozta Szergej Lavrov.

A Puskin-érmet 1999-ben alapították, orosz és külföldi állampolgároknak adományozzák a kultúra, a művészetek, a művelődés és a humán tudományok területén szerzett érdemeikért.

Forrás: MTI, hirado.hu

Kép: VS

Hasonló hírek

Megfojtotta magát a Szomorú vasárnap szerzője

Géza

Ámos Imre festőművész alkotásaiból nyílik kiállítás Pécsen

info

Amikor minden csupa titok és hazugság – Kísértetek a Centrálban

Géza