Hirmagazin.eu
Főoldal » Puccos gazdagok menni hawaiira, de haza már csak kevesebben jönni – itt az HBO új üdvöskéje.. – videók
Média és szórakozás

Puccos gazdagok menni hawaiira, de haza már csak kevesebben jönni – itt az HBO új üdvöskéje.. – videók

A fikciós filmek és sorozatok egy nagy előnye, hogy a nappalinkban ülve egy olyan közeget is megismerhetünk, amelyet anyagi lehetőségeink, életvitelünk, időbeosztásunk nem enged meg számunkra.

Márpedig amennyire szeretünk a nálunk szerencsétlenebbeken szórakozni, annyira bűnös élvezet a felső 1 százalék életmódjába bekukkantani.

Az HBO az utóbbi időben több próbálkozást is tett ilyen témákban, ott az Utódlás és az Ipar, most pedig egy hatrészes luxussorozat, A fehér lótusz (The White Lotus)A kritika az első rész alapján készült.

Gazdagok és szépek

A címben szereplő növény valójában egy hawaii szigeten lévő luxusszálloda, ahová a világ leggazdagabbjai járnak el lazítani. A hat részes sorozat (az elsőből kiindulva) pár különálló, de egy hajóval érkező vendég nyaralását követi végig, akik közt van egy nászútjukat töltő fiatal pár, egy wellness céget vezető nő és a családja, illetve egy édesanyját gyászoló középkorú nő. A szereplőket kivétel nélkül olyan befutott sztárok alakítják, mint Alexandra Daddario, Jake Lacy, Jennifer Coolidge, Steve Zahn vagy Connie Britton. De nem csak rajtuk, hanem a helyszínen sem spóroltak, jószerivel az egész sorozatot autentikus módon Hawaii egyik szigetén rögzítették.

 

Jennifer Coolidge egy furcsa hindu masszázzsal lazítja el magátJennifer Coolidge egy furcsa hindu masszázzsal lazítja el magátKép: HBO pressroom

“Jó, eddig ez nem túl érdekes” – jöhet a megjegyzés. És valóban, a sorozat egy bevált (és meglehetősen unalmas) jövőbetekintéssel kezd az izgalom fokozása érdekében, amelyben láthatjuk, hogy valaki egy hét múlva életét fogja veszíteni a Fehér Lótuszban, így pedig mindjárt egy Agatha Christie-regényben érezhetjük magunkat, ahol állandóan tippelgethetjük, hogy kivel és hogyan fog megtörténni a végzetes esemény. Amíg azonban odáig eljutunk, addig a három főszereplő nyaralócsoport ittlétét figyelhetjük meg, akiknek szálai fokozatosan közeledve egymáshoz, ponyvaregényszerűen fognak összeérni és kirakni a mozaikot.

Egyelőre tökéletes popcorn, de több szeretne lenni

A sorozat azonban nem krimiként, hanem szatírikus vígjátékként aposztrofálja magát, azaz túlzásokkal, karikatúrákkal szeretne nekünk valamit üzenni ezekről a gazdag emberekről. Na most erről az évad egyhatodánál nehéz sziklaszilárd véleményt formálni, mivel az első rész csak a sakkbábukat helyezi fel az asztalra, az azonban már most is látható, hogy a készítők a resort alkalmazottai révén igyekeznek referenciapontot hozni a nézők, és konfliktusokat a nyaralásukat töltő szereplők életébe.

 

A Fehér Lótusz fogadóbizottságaA Fehér Lótusz fogadóbizottságaKép: HBO pressroom

Velük is egész sok időt eltöltünk, a legtöbbet Lanival, az újonc asszisztenssel, aki az utolsó utáni pillanatig eltitkolja várandósságát felettesei elől. Az ő példája mutatja meg, milyen más értékben mérik a szereplők életét a vagyoni helyzetüktől függően. Fontosabb, hogy valamelyik vendég új törölközőket kapjon, minthogy a bármelyik percben megszülő lány milyen állapotban hozza világra gyermekét.

A vendégek közül főleg Jake Lacy karaktere az, aki már az első részben kidomborítja, hogy miként gondolkodik az ő szolgálatára igyekvő házigazdákról és tulajdonképpen mindenki másról, mint egy az édesanyja vagyonából élő harminc körüli pénzember. Számára minden mondat és esemény csak önmagáról szól, a teljes életét és még saját feleségét is az egója szolgálatába állította. A többiek, ahogy említettem, főleg hátteret kapnak és alapkonfliktusokat, amelyekből az azért kiviláglik, hogy mindegyikőjükben mélyen gyökeredző feszültség bújik meg a fancy, gondtalan arckifejezés mögött.

 

Alexandra Daddario és Jake Lacy próbálja élvezni a nászútjátAlexandra Daddario és Jake Lacy próbálja élvezni a nászútjátKép: HBO pressroom

Minőségi körítés

Egyetlen dolgot kötelező kiemelni még a sorozatból, az pedig a zene. Már a lenti főcím is rendkívül megragadó, hozza azt az HBO minőséget, amely eléri, hogy egyik rész elején se akarjam majd áttekerni. Miután pedig megláttam, hogy a dallamot az egyik legmaradandóbb soundtrackkel bíró sorozaton, az Utopián dolgozó jegyző Cristobal Tapia del Veer készítette, minden összeállt. Ez a chilei/kanadai csávó egyszerűen minden, csak nem konform. Annyira bátran nyúl az alapanyaghoz, és mindenféle kötöttség nélkül festi meg a sorozat laza, de baljós hangulatát ezzel a karibi törzsi tánczenével, hogy arról minden zeneszerző példát vehetne.

A sorozat tehát egyelőre nem ad sokat, de hazugság lenne eltitkolni, hogy könnyen nézeti magát. Ez a profi sztároknak, a hangulatos környezetnek és az ötletes, szórakoztató párbeszédneknek köszönhető, de a hátralévő részekben szükséges lenne ennél fajsúlyosabb konfliktusokat és témákat is behúzniuk, hogy akár egy év múlva még eszünkbe jusson az HBO 2021 nyarára célzott üdvöskéje.

noizz

Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Visszafoglalta a jobboldal az elbitorolt HírTV-t! Kálmán Olga és Csintalan Sándor már nem dolgozik a televízónak!

Géza

Ma van A Dal első középdöntője

Edit

Világsztárral énekel Király Viktor! – VIDEÓ

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!