Image default
Programinfó

Pszichiátria: Segítség vagy megtévesztés?

A „Pszichiátria: Segítség vagy megtévesztés?” című kiállítás az elmúlt években Európa számos országában mutatkozott be nagy sikerrel, most pedig Budapesten kerül megrendezésre, hogy a döntéshozók és a nagyközönség figyelmét felhívja mindazokra a   pszichiátria területén történő emberi jogi problémákra, amelyek megoldást sürgetnek.

„Tanítani kellene az iskolákban, a gyerekeknek, különösen az orvosoknak!” Dr. Z.L., orvos
„Már tudtam a kegyetlen módszerekről, de így »összefüggésében« még nem láttam.” Sz.H., újságíró
„Reális kritika.” H.I., pszichiáter

A kiállítás témája:

Tudja Ön, hogy…

   – mi a kapcsolat az egyre fenyegetőbb terrorizmus és a pszichiátria között?
– kik és hogyan fejlesztették ki a ma már embertelennek tartott pszichiátriai agyműtéteket és sokk-kezeléseket?
– hogyan rombolta le a pszichiátriai befolyás számos világhírű művész életét és karrierjét?
– hogyan jutottunk odáig, hogy világszerte mintegy 20 millió gyermekkel szedetnek függőséget okozó pszichiátriai szereket?
– hogyan sértik az emberi jogokat a ma is nagy számban alkalmazott pszichiátriai kényszerbeszállítások?

Ezekre és számos más kérdésre kaphat választ, aki végignézi ezt az egyedülálló és lenyűgözően érdekes vándorkiállítást. A tárlat részét képező dokumentumfilmek több mint 160 emberrel – köztük professzorokkal, orvosokkal, szakértőkkel, valamint áldozatokkal – készített interjúkat, ritkán látható dokumentumfelvételeket mutatnak be, valamint számos más olyan adatot, amelyek a nagyközönség számára másutt nem hozzáférhetőek.

Alapítványunk egy nemzetközi emberi jogi szervezet hazai csoportjaként ingyenes jogsegélyszolgálatot működtet azok számára, akiknek emberi jogai sérelmet szenvedtek egy pszichiátriai osztályon vagy intézetben. Szervezetünk feladata az is, hogy kivizsgálja és feltárja a pszichiátria területén történő emberi jogi sérelmeket, visszaéléseket.

A vándorkiállítás több mint 40 évnyi, a pszichiátriai visszaélések terén végzett feltáró munka egyedülálló eredményét mutatja be, amely nemzetközi központunk, az Állampolgári Bizottság az Emberi Jogokért munkájának eredményeképpen született meg. A kiállítás anyagainak, dokumentumainak egy jelentős része e kiállításon kívül másutt nem tekinthető meg.

A téma bár nem vidám, sokkal alapvetőbben érinti a saját és családunk, barátaink, társadalmunk életét, mint az elsőre látszik.

A kiállítás a Rákóczi út 45. szám alatt 2017. szeptember 14-től október 1-ig tekinthető meg, minden nap 10-től 20 óráig.

Tisztelettel:

Dobos János, elnök

Állampolgári Bizottság az Emberi Jogokért Alapítvány
Tel.: +36 1 342 6355
Mobil: +36 70 330 5384
E-mail: [email protected]
Facebook: https://www.facebook.com/events/1612482599050571/?active_tab=posts

Forrás: Állampolgári Bizottság az Emberi Jogokért Alapítvány

Képek: twitter, cchr

Hasonló hírek

Sziget – Telt házas volt a pénteki nap

Edit

IX. Deszka Fesztivál

info

Edda Művek: 40. születésnapi koncert áprilisban az Arénában

info