Image default
Programinfó

Programajánló a hosszú hétvégére: „A gyermekvasút nyomában” nappali teljesítménytúra

A Széchenyi-hegyi gyermekvasúton március 15-én tartják „A gyermekvasút nyomában” 20 kilométeres nappali teljesítménytúrát.

A megnövekvő kirándulóforgalom miatt ezen a napon a vonatok hosszabb üzemidőben közlekednek, 30-45 percenként indulnak a végállomásokról. A hosszú hétvége mindhárom napján gőzvontatású nosztalgiavonat is várja az utasokat.

Pénteken rendezik a már hagyományos, „A gyermekvasút nyomában” 20 kilométeres nappali teljesítménytúrát. Az útvonal érinti a gyermekvasút minden állomását, valamint a környék főbb látványosságait, a Budai-hegység közkedvelt kirándulóhelyeit. A túra szintideje hét óra. Nevezni a rajtnál lehet péntek reggel 8 és 10 óra között a Széchenyi-hegy állomáson. Bővebb információ a gyermekvasút honlapján található.

A március 15-től érvényes menetrend szerint tavasszal – a hét végékre jellemző jelentős kirándulóforgalomra tekintettel – több járat indul. Az előre meghirdetett hét végi napokon gőzvontatású nosztalgiavonat is szállítja az utasokat: a közlekedési napokról szintén a gyermekvasút honlapján lehet tájékozódni.

Forrás: Blikk.hu

Hasonló hírek

Sziget 2015: Ellie Goulding és a Kasabian is jön a Szigetre

info

Van már programod október 10.-ére?

info

Fehérvári Advent: kulturális programok, megújuló díszkivilágítás

info