Főoldal » Prisztás-gyilkosság: ezt mondta a felmentő ítélet előtt ügyvédjének a szabadlábra helyezett Hatvani István
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Prisztás-gyilkosság: ezt mondta a felmentő ítélet előtt ügyvédjének a szabadlábra helyezett Hatvani István

Szombathely—Budapest — Amikor kiderült, hogy a Prisztás József meggyilkolásáért 15 év fegyházbüntetésre ítélt Hatvani István ártatlan, majd szabadlábra helyezték, önfeledt ünneplésbe kezdtek a szombathelyi fegyház lakói.

„Győzött az igazság” – skandálták a fegyencek, közben a zárkaajtót döngették.

Mint azt a Blikk megírta, 1996-ban Óbudán egy fejlövéssel kivégezték Prisztás Józsefet, az alvilág egyik vezérét. Nyolc éve egy csalásért őrizetbe vett nő vádalku keretében elmondta a hatóságnak, hogy szerinte ki a felelős Prisztás haláláért. Bár vallomása hemzsegett a tévedésektől, a bíróság Prisztás egykori sofőrjét letartóztatta, majd jogerősen 15 év fegyházra ítélte. Csakhogy időközben Jozef Rohác bevallotta, hogy ő ölte meg Prisztást. Így került sor a múlt pénteki perújításra, ahol azonnali hatállyal szabadlábra helyezték Hatvani Istvánt.

Patócs Ilona védte Hatvani Istvánt / Fotó: Varga ImrePatócs Ilona védte Hatvani Istvánt / Fotó: Varga Imre

– Az ítélethirdetés előtt a védencem azt mondta, felér egy lottóötössel, ha kiderül az igazság – mondta a Blikknek Patócs Ilona, Hatvani ügyvédje.

– A védencem első útja hazavezetett, ahol végre átölelte öt éve nem látott, idős édesanyját és az időközben felnőtté vált fiát.

Amikor Hatvani István – immár szabad emberként – először felhívta az ügyvédjét, csodálkozva mondta, mennyit változott a világ, a telefon is egész más.

Prisztás Józsefet 1996. november 1-jén gyilkolták meg Budapesten, a Ladik utcában/ Fotó: RAS-archívumPrisztás Józsefet 1996. november 1-jén gyilkolták meg Budapesten, a Ladik utcában/ Fotó: RAS-archívum

„Mindig, amikor kéz- és lábbilincsben felvezették Istvánt, arra gondoltam, milyen lehet neki ártatlanul egy fegyházban élni. Aztán hallgattam az ítélethirdetést, amiről csak felindultan tudok beszélni. Hiszen győzött az igazság, az ilyen pillanatok miatt érdemes ügyvédként dolgozni.

Az ítélet nem jogerős, az ügyészség fellebbezett Hatvani István szabadlábra helyezése ellen.

Egyelőre nem kérnek kártérítést

Hatvani István és ügyvédje egyelőre a jogerős ítéletet várja, így az ártatlanul leült évekért még nem kérnek kártérítést. Erről majd akkor döntenek, ha megszületik az ügyben a jogerős ítélet. Korábban egy sashalmi panziós 100 milliót kapott, mert ártatlanul tartották börtönben.

Hasonló hírek

Síremlékeket rongált az ukrán nő, rendőreink elfogták

Géza

Megerőszakoltak egy 17 éves lányt Hódmezővásárhelyen

info

Metrószerelvény alá esett egy ember a Lehel téren tegnap este

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------