Hirmagazin.eu
Főoldal » Prevenciós program az idősek védelméért (A cikk videót tartalmaz)
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Prevenciós program az idősek védelméért (A cikk videót tartalmaz)

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya prevenciós programot dolgozott ki a szépkorúak sértetté válásának megelőzése céljából, amit sajtótájékoztató keretében mutatott be 2018. június 4-én 10 órakor. (2018. 06. 04., hétfő, Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság)

Az elmúlt időszakban Győr-Moson-Sopron megye illetékességi területén több úgynevezett trükkös módszerrel elkövetett bűncselekmény történt időskorúak sérelmére. Ezekben az esetekben a közüzemi szolgáltatók nevével visszaélő „áldíjbeszedők, álszerelők” a mérőkészülékek leolvasásának, a házban tapasztalt rendellenességek elhárításának ürügyén jutottak be a lakásba, ahonnan a sértett figyelmének elterelésével különféle értékeket loptak el.

A lopással okozott kárt esetenként még azzal is fokozták, hogy az „ellenőrzésért” pénzt kértek. Az ilyen jellegű bűncselekmények áldozatai szinte minden esetben idős, nyugdíjas emberek voltak. A soproni rendőrök sikeres nyomozásának eredményeképpen a bűncselekmények elkövetőit a rendőrség elfogta. Ezzel egy időben a megyei rendőr-főkapitányság prevenciós szakemberei egy új bűnmegelőzési programot dolgoztak ki a hasonló jellegű bűncselekmények megelőzése érdekében. A program során az idősek részére egy prevenciós üzenetet tartalmazó matricát adtak át a helyi polgárőrszövetség munkatársainak segítségével.

A szépkorúak a matricát az ajtó belső részére felragaszthatják és ha ismeretlen csengetne be hozzájuk, arra rápillantva átgondolhatják, hogy kinyissák-e az ajtót az idegennek. A program bevezetését az Egyesült Egészségügyi és Szociális Intézmény Semmelweis Idősek Klubjában tartotta a rendőrség 2018. május 31-én 10 órakor.

A megyei rendőr-főkapitányság az alábbi ajánlásokat fogalmazza meg a fenti bűncselekmények megelőzése céljából:

  • A közüzemű szolgáltatók díjbeszedőket nem alkalmaznak, pénzt személyesen nem hoznak, és nem is kérnek!
  • Az áramdíjszámla, vízdíjszámla és gázszámla összegét kizárólag banki átutalással, csoportos beszedési megbízással vagy postai úton, csekkel lehet kiegyenlíteni!

  • A szolgáltatók szerelő munkatársai feladatuk végrehajtásakor arcképes igazolványukat és megbízólevelüket kérés nélkül bemutatják!
  • Az arcképes igazolványon lévő azonosító alapján az ügyfelek telefonon keresztül ellenőrizhetik a szolgáltatók munkatársainak hitelességét!
  • A mérőórák cseréjét az ügyfelekkel előzetesen egyeztetve végzik!
  • A lejárt hitelességű mérőórák cseréje a szolgáltatók ügyfelei számára díjtalan!

  • A helyszínen megrendelt egyéb szolgáltatással kapcsolatos tevékenységek elvégzését, amelyet az ügyfelek bizonylati űrlapon igazolnak, kizárólag utólag, folyószámlán vagy csekken keresztül lehet kifizetni!

Forrás: police.hu

Hasonló hírek

Magyarország: 11 éves kisfiútól is csalt ki pornográf felvételeket egy pedofil férfi

Géza

Életbevágó, hogy mielőbb megtalálják: napokon belül megvakulhat az eltűnt színésznő! Oszd meg, segítsük ezzel is a keresést!

Géza

Ismét házhoz mentek a megelőzési szakemberek! Köszönjük rendőreink áldozatos munkáját!

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!