Image default
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Pontosan 1 hete történt, március 22-én! Migránsok támadtak egy férfira az M5-ös egyik pihenőjében. Ne feledkezzünk meg a NAV hősies pénzügyőreiről! Nézd meg a Hirmagazin.eu által becsatolt kommenteket!

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei akadályoztak meg egy rablást az M5-ös autópálya hetényegyházi pihenőjében. Két külföldi akart kirabolni egy harmadikat. Az áldozat a pénzügyőrökhöz menekült, akik elfogták a támadókat. Ekkor derült ki, hogy mindketten migránsok.

A NAV munkatársai a kamionok szállítmányait ellenőrizték az M5-ös autópálya hetényegyházi parkolójában március 9-én hajnalban, amikor odarohant hozzájuk egy zaklatott külföldi férfi. Állítása szerint egy bolgár rendszámú autó utasa ki akarta rabolni. A pénzügyőrök arra lettek figyelmesek, hogy a bolgár kocsi vezetője gázt adott és a forgalommal szemben fel akart hajtani az autópályára, hogy elmeneküljön. A pénzügyőröknek azonban sikerült utolérni és feltartóztatni a támadók kocsiját. A két férfit elfogták, majd értesítették rendőröket.

Leopold Róbert, a NAV vám- és jövedéki szóvivője az M1-nek elmondta, szakszerűen és jogszerűen intézkedtek a pénzügyőrök, hiszen fellépésükkel megakadályoztak egy bűncselekményt, illetve elejét vették egy feltehetően komoly közúti balesetnek.

 

A két pénzügyőr elismerést vehetett át a nemzetgazdasági minisztertől. Ezt Varga Mihály közölte a közösségi oldalán. A támadókról kiderült, hogy egyikük szaúd-arábiai származású, de bolgár személyi igazolvánnyal rendelkezik, a másik szír állampolgár.

Neki volt ideiglenes utazási igazolványa, amit 2016-ban, Németországban állítottak ki.

A két férfit a rendőrök rablás kísérlete miatt gyanúsítottként hallgatták ki és őrizetbe vették. Egyiküket a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte, a szabadlábra helyezett férfi esetében az ügyészség fellebbezett.

A Kép illusztráció.

Íme, a nemzetgazdasági miniszter posztja a Facebookon:

“Elismerést adtam át két, Bács-Kiskun megyei pénzügyőrnek, akiknek gyors és hatékony intézkedése életet mentett. Súlyos balesetbe torkollt volna egy rablási kísérlet, ha a pénzügyőrök nem intézkednek. Március 9-én, az M5-ös autópálya hetényegyházi pihenőjében, EKÁER-ellenőrzés közben kérte a pénzügyőrök segítségét egy férfi, akit ki akartak rabolni.

A támadók ekkor, egy bolgár rendszámú autóval igyekeztek elhagyni a pihenőt úgy, hogy a forgalommal szembe indulva akartak kihajtani. A NAV munkatársai szolgálati autójukkal zárták el az utat, megakadályozva a súlyos balesetet. A pénzügyőrök igazoltatták a forgalommal szemben menekülni próbáló támadókat. Az egyikük szaúd-arábiai származású, de bolgár személyi igazolvánnyal rendelkezett, a másik Szíriában született, de volt ideiglenes utazási igazolványa, amelyet 2016-ban Németországban állítottak ki.

Kommentek Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter Facebook oldaláról. A Hirmagazin.eu képösszeállítása:

 

Forrás: M1 Híradó, Facebook, Hirmagazin.eu

Képek: MTI, hiros, NAV, Facebook

Hasonló hírek

Súlyos buszbalesetről kaptunk hírt: teljes útzár és terelés Budapesten

Mazsi

Döbbenetes, hogy mit kapott a 300-zal száguldozó lamborghinis – VIDEÓ

Mazsi

Baleset Berettyóújfalunál

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelöl örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelöl valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesztő
--------------------------------------------