Hirmagazin.eu
Főoldal » Politico: Kovács visszautasította a Gyöngyöspatával kapcsolatos bírálatokat
Belföldi hírek

Politico: Kovács visszautasította a Gyöngyöspatával kapcsolatos bírálatokat

Visszautasította a gyöngyöspatai iskolaügy kezelésével és a bírósági döntések állítólagos felülírásával kapcsolatos bírálatokat Kovács Zoltán a Politico honlapján megjelent szerdai olvasói levelében, amellyel a brüsszeli hírportálon közzétett egyik korábbi véleménycikkre reagált.

A szóban forgó cikk szerzője, Zeljko Jovanovic arról írt, hogy a jogerős gyöngyöspatai ítélet elleni felülvizsgálati kérelem Orbán Viktor miniszterelnök „újabb kísérlete arra, hogy teljesen a kormány ellenőrzése alá hajtsa az országot”.

Levelében a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár rámutatott, hogy Jovanovics a magyar kormány hangos bírálójának számító Soros György által finanszírozott Nyílt Társadalom Alapítványokhoz (OSF) tartozó Roma Kezdeményezések Iroda igazgatója, írásából pedig „számos fontos tényt kifelejtett”.

Kovács kiemelte, hogy a roma diákok iskolai szegregációja miatt megítélt összesen százmillió forintos kártérítés sokak igazságérzetét sértette Magyarországon, és a kormány ezért javaslatot tett egy alternatív megoldásra, amelynek értelmében a kárpótlásnak a képzésbeli hiányosságok pótlására kellene főként irányulnia.

„A szegregáció minden formájában rossz, és harcolunk is ellene. A gyöngyöspatai eset azonban nem ilyen egyszerű” – fogalmazott.

Leszögezte, hogy a szintén az OSF finanszírozásában részesülő Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyerekeknek Alapítvány „aktivista jogászai az érintett családok akarata ellenére folytatták az eljárást”. Hozzátette, a kártérítés kifizetése csődbe vinné az önkormányzatot, de a csoport láthatólag nem sok érdeklődést mutat a gyöngyöspatai emberek vagy gyerekeik oktatása iránt.

„Külföldi finanszírozású jogi aktivizmusuk csak megosztottságot eredményezett, nem pedig nagyobb igazságosságot” – összegzett az államtitkár.

Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

A Soros-hálózat áll a gyöngyöspatai szegregációs per mögött

Géza

Soros aktivistái lebuktak, itt az igazság (A cikk videókat tartalmaz) Oszd meg!

Géza

Adósságai elől sunnyogott el Németországból a DK politikusa

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------