Hirmagazin.eu
Főoldal » Pokollá változott a svéd város, otthon rettegnek az emberek
Külföld

Pokollá változott a svéd város, otthon rettegnek az emberek

A svédországi Helsinborgban egyetlen év alatt 300 százalékkal nőtt a fegyveres lövöldözések száma, a lakosok már ki sem mernek lépni az utcára.

2016-ban csak öt lövöldözéses bűncselekmény történt a dán határ közelében fekvő svéd településen, de egy évvel később már 20 utcai lőpárbajról számolt be a rendőrség. A 100 ezernél is kevesebb lakossal bíró Helsinborgban már semmi nem utal arra, hogy Svédország valaha békés ország volt, és a helyzet napról napra rosszabb.

A lövöldözésekkel együtt a más típusú bűncselekmények száma is megugrott. Az áldozatok szinte kizárólag húszas éveikben járó férfiak voltak, és a rendőrség szerint bűnbandák rivalizálásáról van szó – a csoportok pénz, kábítószer vagy fegyverek miatt kapnak össze. A lakosok pedig rettegésben élnek, a bűnözők annyira megfélemlítették őket, hogy még a rendőri kérdésekre sem mernek válaszolni a bosszútól tartva, beszélő tanúk nélkül pedig nagyon nehéz rács mögé dugni a vétkeseket.

A legvéresebb hónap május volt: ekkor két ember meg is halt a lövöldözésekben – a rendőrség azonban még semmit nem derített ki az esetekkel kapcsolatban.

A jelenség egyébként egész Svédországra jellemző: az évtized kezdete óta megduplázódott a halálos áldozattal járó lövöldözések száma. A legrosszabb eredményeket azok a városok hozzák, ahol sok migráns él: Malmőben vagy éppen Stockholmban kialakultak a no-go zónák, ahova még a hatóságok emberei sem merik betenni a lábukat, mert a joggal szemben a bűn az úr.

Forrás: Ripost

Fotó: Europress / Johan Nilsson / TT News

Hasonló hírek

Arad: Rovarírtótól kerültel kórházba – videó

Géza

Saját képükre formálnák az uniót a németek

Edit

Videóra vette, majd feltöltötte, ahogy kirabol egy lakást! + Videó!

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------