Image default
Külföld

Pokoli helyzet: Kim Kardashian éjjel menekült a kaliforniai tűzvész elől

Kaliforniában pusztító tűzvész tombol, még a halálos áldozatok számát sem merték megbecsülni.

Kim Kardashian csütörtök este kénytelen volt elhagyni a Calabasas-ban található otthonát, mert Kaliforniában erdőtűz tombol. A 38 éves valóságshow sztárnak menekülnie kellett, csak annyi időre mehetett haza, hogy néhány holmiját magával vihesse – írja a Mirror.

Instagramjára azt írta:

Imádkozzunk Calabasas-ért.

Pokoli helyzet Kim Kardashian éjjel menekült a kaliforniai tűzvész elől 1

A tűzoltóság kötelező evakuálást rendelt el a 93 ezer lakosú Chicóban, amely 145 kilométerre északra fekszik Sacramentótól. A 26 ezer lakosú Paradise pedig szinte teljesen megsemmisült, lakóházak, iskolák, bevásárlóközpontok, éttermek és idősotthonok égtek le teljesen. A helyszínre érkező mentőcsapatok bulldózerekkel tették szabaddá az otthagyott gépkocsiktól a helyi kórházhoz vezető utat, hogy ki tudják menekíteni a betegeket a lángra kapott épületből. A kórház időközben teljesen leégett.

„Meg nem határozott számú civil és tűzoltó sérült meg, de napokba telik, míg tisztázzák, hogy vannak-e halálos áldozatok is” – mondta Scott Maclean, a kaliforniai erdőgazdálkodás és tűzvédelmi hivatal szóvivője.

A lángok gyors terjedését elősegíti az óránkénti 56 kilométeres sebességgel fújó szél és a száraz levegő, továbbá az, hogy több csapadékmentes hónap miatt teljesen száraz az aljnövényzet és a talaj. A kaliforniai fővárostól, Sacramentótól északra csütörtök hajnalban kezdődött tűz akadálytalanul terjed nyugati irányban, és egyelőre nem tudják megfékezni. A tűz csütörtök hajnali keletkezésétől aznap sötétedésig 73 négyzetkilométernyi terület vált a lángok martalékává.

Gavin Newsom helyettes kormányzó – akit kedden választottak meg az állam kormányzójává – három északi megyében rendkívüli állapotot hirdetett ki – írja az MTI.

Forrás: Ripost

Fotó: Europress – AFP/Josh Edelson

Fotó: AFP

Hasonló hírek

Késelés egy egyetemi kampuszon

info

További határőröket kért az EU-tagországoktól a Frontex

info

Balhé van! Halal hússal etetnék iskolás gyermekeiket a hamburgi muszlimok

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelöl örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelöl valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesztő
--------------------------------------------