Hirmagazin.eu
Főoldal » Pokoli aljasságot vitt véghez több idősotthon vezetője a gyanú szerint – Döbbenetes bűncselekményekre derített fényt az ügyészség
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Pokoli aljasságot vitt véghez több idősotthon vezetője a gyanú szerint – Döbbenetes bűncselekményekre derített fényt az ügyészség

Gondnokság alatt álló idős embereket semmiztek ki a Központi Nyomozó Főügyészség megállapításai szerint kormányzati szolgálati jogviszonyban álló gyámügyi szakügyintézők, hivatásos gondnokok és idősotthonok vezetői, illetve néhány magánszemély. A hatóságok most leleplezték a szövevényes korrupciós ügyet.

Hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmények miatt folytatott nyomozásban a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség (KNYF) újabb három gyanúsítottat hallgatott ki, nyolcan kényszerintézkedés hatálya alatt állnak – írja közleményében a KNYF.

Az ügy lényege szerint az időskorú, gondnokolt személyek hatósági ügyeinek intézése során kormányzati szolgálati jogviszonyban álló gyámügyi szakügyintézők hivatásos gondnokokkal és idősotthonok vezetőivel, valamint további magánszemélyekkel együttműködésben korrupciós kapcsolatot alakítottak ki a gondnokoltak ingó és ingatlan vagyonának áron alul történő megszerzése érdekében.

A gyanúsítottak által kialakított gyakorlat az volt, hogy a hivatásos gondnokok több esetben indokolatlanul csökkentették a gondnokoltak rájuk bízott vagyonát akként, hogy annak egy részét saját céljaikra fordították. A gondnokok jogellenes tevékenységét a kormányhivatali alkalmazottak azzal tették lehetővé, hogy határozati formában jóváhagyták a gondnokoltak vagyonával történő rendelkezést.

Ezen túlmenően az időseket a megbeszéltek szerinti idősek otthonában helyezték el úgy, hogy az elhelyezésért rendelkezésre bocsátott, esetenként irreálisan magas összegből az intézmények vezetői jogosulatlan előnyként kialkudott összegű készpénzt juttattak az eljáró gondnok, valamint a kormányhivatalnokok számára.

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség 2020. március elején és tegnap összehangolt intézkedéssorozat keretében több helyszínt érintő bűnügyi akciót hajtott végre a Nemzeti Védelmi Szolgálat, illetve részben a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Vagyonvisszaszerzési Hivatala munkatársainak bevonásával.

Az együttműködő szervek az eljárási cselekmények során az érintett hivatalos személyek szolgálati helyén és az egyes terheltek lakó- és tartózkodási helyén kutatást hajtottak végre, melyek során a cselekményekből származó jelentős mennyiségű készpénzt, személygépkocsit, az egyik sértettől származó ékszereket, valamint a bűncselekményekkel kapcsolatos további bizonyítási eszközöket, okiratokat foglaltak le.

A gyanúsítottak közül többen részbeni beismerő vallomást tettek, míg elkövetőtársaik tagadták a terhükre rótt bűncselekmények elkövetését.

A nyomozó ügyészség eddig 11 személyt hallgatott ki gyanúsítottként az ügyben, hatan letartóztatásban vannak, míg két gyanúsított bűnügyi felügyelet alatt áll.

A KNYF nem nevezte meg, mely idősotthonokba helyezték el a kisemmizett öregeket.

Forrás: Blikk / Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Döbbenet: hat autóban is kárt okozott egy dühöngő nő Győrben

Mazsi

Tizenegy elfogatóparancs volt ellene érvényben

Edit

Nem tört meg: furcsán viselkedik a börtönben Pásztor Anna támadója

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------