Bulvár

Plágiumperre készül a Neoton énekese: kínai sztár lopta el az együttes slágerét (Olvasd el és nézd meg!)

Végvári Ádám nemzetközi plágiumperre készül, mert egy kínai popsztár ellopta az egyik slágerét.

Fotó: Weber Zsolt

A Neoton szerzője és énekese, Végvári Ádám nemzetközi szakjogászhoz fordult, ugyanis tudomására jutott, hogy egy kínai popsztár, Jacky Cheung az ő slágerével arat sikereket az engedélye nélkül – tudta meg a Bors.

A kínai énekes a Neoton zenészének Karnevál című dalát First Kiss, azaz Első csók címmel adja elő, amelynek szerzőjeként Végvárit fel is tünteti. Végvári akkor fordult a jogászhoz, amikor megtudta, hogy Cheung turnéja során a kínai dallal Guinness-rekordot döntött a nézőszám.

A Neoton frontembere elmondta a lapnak, hogy miután egy szerzői jogvédő irodához fordult, elérte, hogy a tévés megjelenésekért pénzt kapjon – a koncertekért és a lemezmegjelenésért azonban továbbra sem fizettek neki.

– Márpedig szerzőként nemcsak nekem, hanem az örököseimnek is elidegeníthetetlen joga van a dal mindenféle használatához – mondta határozottan Végvári.

– Egy rajongóm hívta fel a figyelmemet a kínai számra, máskülönben talán sosem szerzek tudomást róla. Az biztos, hogy ezt nem hagyom annyiban – szögezte le a Neoton frontembere.

Forrás: Blikk

Szólj hozzá, mondd el véleményed és ne felejtsd el megosztani!

hozzászólások

Related posts

Gyűlöletcunamit indított el a nő, aki zebrát faragott kutyájából – VIDEÓ

Edit

Szteroidos gyógyszerektől hízott 20 kilót Tóth Vera

Mazsi

Holtan találták a sorozatsztárt – önkezével vetett véget életének

info