Hirmagazin.eu
Főoldal » Pisztollyal járnak iskolába a tanárok
Külföld

Pisztollyal járnak iskolába a tanárok

Furcsa trend hódit az amerikai tanárok körében: egyre többen iratkoznak be lőgyakorlatokra, váltják ki a fegyvertartási engedélyüket, és kérnek felhatalmazást arra, hogy töltött pisztolyukat magukkal hordhassák a munkahelyükre.

A fegyverkezés hátterében az a félelem áll, hogy az Egyesült Államok újra az iskolai mészárlások hazájává válhat.Legutóbb 2012-ben a Sandy Hook általános iskolában gyilkolt meg egy magányos merénylő 20 gyereket és 6 felnőttet – azóta 18 szövetségi államban már engedélyt adtak a hatóságok arra, hogy bizonyos okiratok birtokában a tanárok fegyverrel járjanak iskolába. Most azonban fellendült a lőgyakorlati képzésekre irányuló kereslet, több százan tanulnak meg fegyvert használni. Emellett arra is megtanítják a pedagógusokat, hogy hogyan szerelhetik le a támadót, illetve hogyan tudják ellátni a sebesülteket.

A program szervezői szerint nem az a cél, hogy a tanárokkal kiváltsák a rendőröket vagy a kommandósokat, hanem az, hogy a szakszerű segítség megérkezése előtt is legyenek olyanok, akik pánik helyett helyén tudják kezelni az ügyet, és talán megakadályozhatják a további vérfürdőt.

A program kritikusai szerint viszont így a potenciális támadók dolgát is megkönnyítik, hiszen a fegyvert már nem kell bejuttatniuk az iskolába, az ott van kéznél, a tanároknál.

Forrás: Ripost

Hasonló hírek

Betörtek és elfoglaltak egy irodát a migránsok Athénban, mert késtek a név nélküli bankkártyák (A cikk videót tartalmaz) Oszd meg!

Géza

Gyermekrabszolgák lettek a tragédia túlélői

info

Lázadnak a hollandok a kijárási tilalom ellen, több városban erőszakba fulladt a tüntetés.. – videók

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!