Hirmagazin.eu
Főoldal » Pest megyei rendőreink által megálmodott és megvalósított, az unokázós csalások visszaszorítására, megelőzésére indított program kedvező fogadtatásra talált az idősek körében! Köszönjük áldozatos munkátokat!
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Pest megyei rendőreink által megálmodott és megvalósított, az unokázós csalások visszaszorítására, megelőzésére indított program kedvező fogadtatásra talált az idősek körében! Köszönjük áldozatos munkátokat!

Pest megyei rendőreink által megálmodott és megvalósított, az unokázós csalások visszaszorítására, megelőzésére indított program kedvező fogadtatásra talált az idősek körében.

Első születésnapját ünnepelte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya „Bontsa a vonalat!” projektje. A kampányt a 2018. II. félévétől megszaporodó, úgynevezett unokázós csalások megelőzésére, megszakítására hívták életre 2019. február 1-jén. Leggyakrabban közlekedési balesetre, sérülésre, az állítólagos kár megfizetésére hivatkozva igyekeztek az elkövetők – sokszor síró hangot imitálva – pénzt, vagy más értéket kicsalni áldozatuktól.

A bűnmegelőzési osztály munkatársai speciális, offenzív prevenciós programot indítottak „Bontsa a vonalat!” elnevezéssel annak érdekében, hogy minél több potenciális sértettel megismertessék a csalási módszert és tanácsokkal lássák el őket a követendő magatartásról. A munkába bevonták Pest megye rendőrkapitányságait és felvették a kapcsolatot a helyi nyugdíjas klubokkal, a szociális és egészségügyi intézményekkel, az önkormányzatokkal, a tanintézményekkel, a polgárőrséggel, a mezőőrséggel, a körzeti megbízotti állománnyal, a közterület-felügyelettel, a házi betegápolásban résztvevőkkel, a gyógyszertárakkal, a postásokkal, a falugondnoki hálózattal, a helyi egyházközségek vezetőivel, gyülekezetekkel, segélyszervezetekkel.

A „Bontsa a vonalat!” kampány mellett többször rendeztek szépkorúakat megszólító, aktív részvétellel zajló vetélkedőt „Játs(s)zMA!” címmel, de kedvező volt a fogadtatása a „Mama, ez nem mese” felhívásnak, valamint a „Nem vagy az unokám! Nem versz át!” kisfilmnek is.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság az elmúlt egy esztendőben 25 000 darab plakátot és felhívást osztott szét az illetékességi területén található orvosi rendelőkben, busz-, és vasútállomásokon, társasházak lépcsőházaiban, idősek gondozóházában, de postai kézbesítőkhöz, körzeti megbízottakhoz és az együttműködésben résztvevő szervezethez, intézményhez is eljutott a prevenciós anyag. Üzeneteikkel nemcsak az idős-, és szépkorú embereket szólították meg, hanem igyekeztek az unokákhoz is eljuttatni azt.

Az eddigi tapasztalatok szerint Pest megye illetékességi területén az unokázós legendával elkövetett csalások tekintetében – köszönhetően a tevékeny és hatékony bűnmegelőzési munkának is – csökkenő tendencia figyelhető meg.

A változás a kísérleti szakban rekedt csalások vonatkozásában a legszembetűnőbb. Az idősek együttérzésére, jóérzésű hiszékenységére apelláló próbálkozások továbbra is előfordulnak, azonban egyre több kísérlet hiúsul meg a vonal bontásával sértetti oldalról.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya a jövőben is az eddigihez hasonló intenzitással folytatja bűnmegelőzési programjait.

police, Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Veronai busztragédia – Felháborodtak a gyászoló szülők a szakértői véleményen: nem értik, miért nem bűncselekmény a póttartály beszerelése?

Géza

„Menekültdepó” a fővárosi Nagybani Piac mellett!

Edit

Karmacson visszahúzódónak ismerik a körúti robbantót

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------