Főoldal > Hírek > Szabadidő > Bulvár > Pert indít a kórház a magát megműtő férfi ellen?

Pert indít a kórház a magát megműtő férfi ellen?

Hirdetés

Ügyvédi irodától kapott levelet az önmagát megműtő Seres István. A jogászok azt kérik, adja át a betegségét dokumentáló orvosi papírokat. A férfi szerint az őt nem ellátó kórház perre készül – írja a Bors.

2015-09-03_070614

Felháborodva kereste meg a alap szerkesztőségét a nagyatádi Seres István, akinek szomorú történetéről júliusban írt a Bors.

Mint ismeretes: a rok­kantnyugdíjas férfi érzéstelenítés nélkül műtötte meg a lábát, mert szerinte az illetékes kórháztól csak hónapokkal ké­sőbbre kapott időpontot.

István most úgy gondolja, az egészség­ügyi intézménynek nagyon nem tetszhetett, hogy kálváriáját elmondta a médiának. A férfi szerint könnyen lehet, hogy a kórház pert készít elő ellene.

– A jelek legalábbis erre utalnak. Nemrég egy fővárosi ügyvédi irodától levelet kaptam. Ebben felszólítanak, hogy a betegségemre vonatkozó kórelőzményeket, a korábban keletkezett orvosi dokumentációt juttassam el nekik. Természetesen azonnal kikértem egy jogász ismerősöm véleményét, aki figyelmeztetett: semmilyen iratot ne adjak át. Egyrészt erre nem is kötelezhetnek, hiszen az egészségügyi állapotom a legszemélyesebb adatnak számít. Másrészt azt gondolom, ez az egész csak arra lenne jó, hogy a kórház valamiféle fogást keressen rajtam és pert indítson ellenem. Egyébként készülök erre az eshetőségre, és csak annyit ígérhetek, látványos demonstráció lesz a válaszom. Még nem tudom, pontosan milyen formában tiltakozom, lehet, hogy éhség sztrájkolok a kórház épülete előtt – magyarázta elkeseredetten István.

A férfi „ön műtött” lába már gyógyul, ám természetesen továbbra is hozzáértő, kórházi kezelésre szorul. István most másik intézményt keres.

István korábban ekképp számolt be a saját maga által elvégzett operációról.

– Június elején egy ér kitágult a jobb lábamban, majd hamarosan pokoli fájdalom kezdett gyötörni. Éreztem, hogy pang a vérellátásom, a háziorvos beutalt a kórház érsebészetére. Ott azt mondták, szeptemberben menjek vissza. Attól féltem, hogy egy vérrög képződött, ami eljuthat a tüdőmbe, és ez az életembe kerülhet. Nem bírtam tovább a fájdalmat, elhatároztam, hogy megműtöm magam. Jóddal, borotvaszesszel sterilizáltam egy szikét, fertőtlenítettem a lábamat is, amit elszorítottam combtőnél és térdnél, ha túl nagy lenne a vérzés, és kötszerpólyákat is odakészítettem. Majd egy vágást ejtettem, és egy injekciós tűvel kiszívtam a vért a lábamból. Egy egycenti vastag, hat-hét milliméter hosszú vérrögöt távolítottam el.

Forrás: PinkPencil

Szólj hozzá, mondd el véleményed és ne felejtsd el megosztani!

hozzászólások

Megosztás: