Hirmagazin.eu
Főoldal » Percek alatt a lángok martalékává vált az otthonuk: összefogott a település a péceli családért, akik újév másnapján vesztették el mindenüket
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Percek alatt a lángok martalékává vált az otthonuk: összefogott a település a péceli családért, akik újév másnapján vesztették el mindenüket

Pécel — Percek alatt lett oda mindene, az otthona és a megélhetése a Pest megyei Pécelen élő Váradi családnak.

A vakszerencsének köszönhetően túlélték a házukat felemésztő tüzet, egyik kutyájuk viszont a lángokban lelte halálát január másodikának reggelén.

A családfő, Váradi György a munkája miatt korán ébred, és bár januárban nem kell hajnalban kelnie, ilyenkor is rendszerint már csak forgolódik reggelente. Ezért hallhatta meg a szokatlan hangokat a radiátor irányából.

A Váradi család minden személyes holmija odalett, s egyik imádott kutyájuk is elpusztult /Fotó: Grnák László

Amint kilépett a szobából, látta, hogy lángokban áll a ház. Kiabálni kezdett, és az álmukból épp csak felocsúdó családtagok Izabella (22) szobájába tódultak. A bejárati ajtót már nem lehetett megközelíteni, mert égett a lépcső és a terasz. Hívták a kutyákat, de csak Ali (10), a kis yorki jött, a nagy melák Kira (3) nem, ő odaveszett a tűzben.

Váradiék az utolsó pillanatban jutottak ki az egyik hátsó szoba ablakán. Az alsó szinten élő nagyszülők létrát állítottak az ablakhoz, így nem kellett ugraniuk, és ép bőrrel megúszták. Viszont minden személyes holmijukat, ruháikat felemésztette a tűz. Biztosításuk nem volt.

„Tíz éve kezdtem építeni ezt a házat, épp kész lett. A kazánt két éve vettem. A tűzoltók szerint a kazánházban, de nem a kazánban keletkezett a tűz. Talán az elektromos vezetékeknél keletkezett valami zárlat, szikra, egyelőre csak találgatnak a szakemberek. Az biztos, hogy a kazán előtte valamiért kialudt” – magyarázta a Blikknek a családfő.

Váradiéknak átmeneti otthont biztosított az önkormányzat, a kisváros pedig összefogott értük. Gerendát ácsoltak, ideiglenes lépcsőt építettek a szétégett tetőtérbe, ahol György a feleségével és lányukkal, Izabellával lakott.

A helyiek összefogtak a családért, segítenek nekik a ház újjáépítésében /Fotó: Grnák László

„Annyi jó ember él itt, nem is gondoltuk volna, hívogatnak, írogatnak, nagyon sok ruhát is kaptunk” – mondják a hideg romokon állva.

Hogy mikor lesz újra lakható otthonuk, nem tudják. Főképp mert megélhetésük is odalett. A családfő vásárokban árul édességet tavasztól december végéig. Ám a teljes árukészletet is felemésztette a tűz.

„A házból, ami megmaradt, azt is le kellene bontani, hogy kimenjen a füstszag. Azt sem tudjuk, hogy tudnánk-e ott élni ezután. Ha lecsukom este a szemem, az óriási füstöt és a lángokat látom. Mindannyian ezzel álmodunk” – panaszolta Izabella. Alighanem az életben maradt kiskutya is. A yorki szemei beszélnek a traumáról. A romok között nyugtalanul bújik gazdáihoz, egész kis testében reszket, és nem csak a hidegtől.

Ön is segíthet a családnak!

Aki segíteni szeretne a nincstelenné vált családon, a Váradi Izabella számlaszámára utalt pénzzel megteheti.

Kattints a Blikk oldalára, ha meg akarod nézni a számlaszámot:

https://www.blikk.hu/aktualis/belfold/osszefogott-a-telepules-a-peceli-csaladert/5n3kjgt

blikk, Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Hollandiában fogták el

info

Brutális részletek derültek ki az óbudai gyilkosságról: összeroncsolták és maró anyaggal locsolták le a holtan talált nő fejét

Géza

Tragédia Pécsnél: bennégtek a lezuhant repülőben – Zajlik az oltás, még a gép típusát sem tudják megállapítani

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------