Hirmagazin.eu
Főoldal » Pénzt kérnek kollégáiknak a peadgógusok
Belföldi hírek

Pénzt kérnek kollégáiknak a peadgógusok

hirmagazin 2015 06 09 134517
forrás: MTI

Nyílt levélben fordult a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) a települési önkormányzatokhoz, a helyi képviselőkhöz és a polgármesterekhez, arra kérve őket: vizsgálják meg annak lehetőségét, hogy kapjanak 50 ezer forintos béren kívüli juttatást a pedagógusok munkáját közvetlenül segítő közalkalmazottak.
A szakszervezet kedden az MTI-hez eljuttatott közleményében felidézte: a PSZ már többször felhívta a döntéshozóknak, a kormány képviselőinek a figyelmét arra, hogy elviselhetetlen bérfeszültség alakult ki a közoktatási intézményekben az eltérő juttatási rendszerek miatt. Miközben a tanárok – az életpályamodellből adódóan – kaptak és kapnak béremelést, az ő munkájukat közvetlenül segítő közalkalmazottaknak 2008 óta nem emelkedett a fizetésük, így minimálbérért vagy garantált bérminimumért dolgoznak évek óta – írták.

Jó hírnek tartják, hogy szeptembertől a pedagógus-életpálya kiterjed majd azokra is, akik közvetlenül segítik a tanárok munkáját és pedagógus szakképzettségük van. Szintén üdvözölték, hogy a pedagógusok sztrájkbizottsága az Emberi Erőforrások Minisztériumával folytatott tárgyalásokon eredményt ért el: a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ az idén 50 ezer forint béren kívüli juttatást ad mindazoknak, akikre nem terjed ki a pedagógus-életpályamodell: ilyenek például az iskolatitkárok.

A megállapodás azonban nem terjed ki az önkormányzatok fenntartásában lévő óvodákra, tehát például az óvodatitkárokra, illetve azokra, akik az iskolákban működtetői feladatokat látnak el, például a gondnokokra, a karbantartókra. Helyzetük javítása érdekében a PSZ a Belügyminisztériumhoz fordult, ám a tárca nem kíván az önkormányzatok számára többletforrást biztosítani, amelyből a helyhatóságok egyszeri juttatást adhatnának – olvasható a közleményben.

Hasonló hírek

Európa elözönlése zajlik – mondta Orbán Viktor a Tudomány világfórumán

info

Egyre több a panasz a neten vett műszaki cikkekre

Mazsi

Hirdetésben buzdít a kvóta elleni összefogásra a Fidesz

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!