Hirmagazin.eu
Főoldal » Pénzt kapnak a migránsválságban érintett települések
Belföldi hírek

Pénzt kapnak a migránsválságban érintett települések

forrás: MTI

A migránsválságban érintett települések minden olyan többletfeladatra támogatást kapnak a következő hetekben, amelyek a bevándorlás miatt jelentkeztek – közölte Pogácsás Tibor önkormányzatokért felelős államtitkár a Magyar Idők pénteki számában megjelent interjúban. A lap arról ír, hogy több mint húsz településről van szó, a legnagyobb támogatási igény 118 millió forint.

Pogácsás Tibor arról is beszélt, hogy az adósságkonszolidáció végrehajtásával és a feladatfinanszírozás bevezetésével a működés feltételei adottak a településeken, rendelkezésre állnak az önkormányzati feladatokhoz szükséges források. Hozzátette, hogy az ország gazdasági teljesítménye növekszik, ami lehetőséget teremt arra, hogy további többlettámogatással segítsék az önkormányzatokat az Európai Unió által finanszírozott új beruházások működtetésében, fenntartásában. Emellett az önkormányzati ingatlanvagyon és a közutak állapotának fenntartásához, javításához is szeretnének költségvetési támogatást adni – tette hozzá.

bevandorlok-mti
Illegális bevándorlók vonulnak Hegyeshalom határában, az osztrák határ felé. MTI Fotó: Krizsán Csaba

A politikus elmondta, abban is bízik, hogy év végéig kialakulhat az a végleges szabályozás, aminek köszönhetően emelkedhet a kistelepülési polgármesterek bére, de az nem várható, hogy az állam átvállalja az önkormányzati cégek adósságát.

Az államtitkár arra is kitért, hogy polgármesterként valamint megyei önkormányzati képviselőként ő is támogatta, hogy Pest megye külön régiót alkosson Budapesttől. A Közép-Magyarország régió szétválasztásáról beszélve elmondta, hogy háromévente lehet a régiókat felülvizsgálni, átalakítani és erre 2016 februárjában lesz lehetőség.

 

Hasonló hírek

Na, kit tartanak hibásnak a vízivásért a buszról lepaterolt kislány ügyében? – Íme a cég válasza

Géza

Robbant a botrány a magyar üzletekben: szennyezett tej a polcokon

Mazsi

Vasárnapi pihenőnap – A fogyasztóvédelem felkészült az ellenőrzésekre

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------