Főoldal » Pénzt kap, aki a gyújtogató nyomára vezeti a hatóságot
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Pénzt kap, aki a gyújtogató nyomára vezeti a hatóságot

forrás: MTI

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője félmillió forintos nyomravezetői díjat tűzött ki több budaörsi háztűz ügyében – közölte a rendőrség hétfőn honlapján.

Az elmúlt napokban is több hétvégi ház gyulladt ki Budaörsön. Egyik esetben sem sérült meg senki. Csámpai Attila, a Pest megyei katasztrófavédelem szóvivője az MTI-nek korábban elmondta: ezen a környéken már a sokadik alkalom, hogy faházak gyulladtak fel.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint a Budaörsi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya ismeretlen tettes ellen rongálás vétség elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást. Információik szerint egy ismeretlen tavaly január óta csaknem harminc hétvégi házat gyújtott fel Budaörsön. A bűncselekmény elkövetésével összefüggésben a nyomozók egy férfit keresnek, akinek képét is közzétették a rendőrség honlapján.

Azt írták: a nyomravezetői díj annak fizethető ki, aki az “elkövető személyével kapcsolatban olyan pontos adatokkal rendelkezik, melyek segítségével az elkövető azonosítható, bűnösségére a gyanú megalapozottá válik, és ismereteit az eljárás során ismerteti”. Szükség esetén az eljáró hatóság a tanú védelmére intézkedéseket tesz – tették hozzá, kiemelve: a rendőrség a nyomravezető személyét bizalmasan kezeli.

 

Hasonló hírek

Ketten meghaltak egy balesetben a 37-es főúton, teljes útzár

info

Elfogtak három kábítószer-kereskedőt Budapesten

Edit

Kiderült, miről szólt a kémügy

Géza