Image default
Programinfó

Pénteken kezdődik a Balatonfüredi Borhetek programsorozata

A Balatonfüredi Borhetek rendezvénysorozat pénteken kezdődik, amelyen mintegy 300-féle borral várják a látogatókat.

A bor mellett bőséges lesz a zenei kínálat is, mások mellett fellép a Budapest Klezmer Band – tájékoztatott a rendezvény szervezője.

Mészáros József elmondta, hogy a hagyományokhoz híven a Tagore sétányon állítják fel a borosgazdák faházait. Közölte, idén Kálmán József, azaz az Arias borászat érdemelte ki az év füredi borászának járó első helyet.

A pavilonok minden nap délelőtt 10 és éjfél között tartanak nyitva, borászatonként 8–12 fajta palackozott bor közül lehet választani. A Balatonfüred–Csopaki borvidék 25 borászatának kínálatában rozék, fehér- és vörösborok, valamint gyöngyöző borok is szerepelnek majd a szeptember 1-jéig tartó rendezvényen.

A Kisfaludy-színpad nagykoncertjei mellett idén először két kisebb színpadot is felállítanak, amelyeket Kékfrankos és Rizling névre kereszteltek, és amelyeken a koncertek mellett borkóstolókat is rendeznek.

A borhetek idején a Budapest Klezmer Band mellett a Makám együttes, Szalóki Ági, a Magashegyi Underground és a Kelemen Kabátban is fellép Balatonfüreden. A Jó borok jó helyen szlogennel megrendezett borheteken mintegy 160 ezer látogatóra számítanak – fűzte hozzá a szervező.

Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Újabb fellépők is lesznek az idén visszatérő Hegyalja fesztiválon

info

PSZICHIÁTRIAI VISSZAÉLÉSEKRŐL NYÍLIK KIÁLLÍTÁS

Edit

Vasárnap estig tart a III. Kürtőskalács Fesztivál

info