Ezotéria: álomfejtés, jövendölés, gyógyítások

Péntek 13: A harmincas magyar nők hisznek benne leginkább

Péntek 13: A harmincas magyar nők hisznek benne leginkább

Hazánkban a 30-39 éves hölgyek közel fele hisz a péntek 13-a szerencsebefolyásoló erejében. Ráadásul közülük szinte háromszor többen tartják e napot szerencsésnek, mint szerencsétlennek – derült ki a Szerencsejáték Zrt. által a péntek 13-i babonákkal kapcsolatos, a felnőtt lakosság körében végzett reprezentatív felmérésből.

Évente maximum háromszor eshet péntekre a hónap 13. napja, ez idén összesen kétszer fordul elő, április 13-án és július 13-án, vagyis idén utoljára e hét pénteken. A hazai lottótársaság ennek kapcsán készített a felnőtt lakosság körében egy 1000 fős kutatást, mely során arra kereste a választ,

vajon mennyire hisznek a magyarok a péntek 13-a szerencsehozó erejében és milyen babonákat kötnek e naphoz?

A felmérésből kiderül, hogy – bár a magyarok csupán kétötöde tulajdonít valamifajta szerencsebefolyásoló szerepet péntek 13-ának – de közöttük két és félszer többen vannak azok, akik szerint ez a nap inkább szerencsét és nem szerencsétlenséget hoz. A péntek 13-át leginkább Fortunához kapcsolók között kimagaslik a 30-39 éves nők korosztálya.

A péntek 13-át szerencsésnek tartók közül minden második megkérdezett személyes pozitív élményt is társít e naphoz: legyen ez egy sikeres vizsga, születésnap vagy aznapra eső pénznyeremény. A felmérésből az is kiderül, hogy

akik hisznek péntek 13-a szerencséjében, azok nagyobb arányban játszanak valamilyen szerencsejátékkal,

ráadásul 4%-ukkal előfordult már, hogy nemcsak, hogy megálmodták a nyerőszámokat, de nyertek is azokkal! Sokan pedig kifejezetten péntek 13-án teszik próbára szerencséjüket a lottózókban: ilyenkor az értékesítőhelyek forgalma egy átlagos péntekhez viszonyítva akár a másfélszeresére is nőhet.  A szerencsevadászok ilyenkor leginkább a hagyományos lottójátékokkal szeretnek játszani, de a sorsjegyek is egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a játékosok körében.

Péntek 13-át a magyar lakosság csupán egytizede tartja szerencsétlenséget hozónak, de közülük minden negyedik válaszadó igazi triszkaidekafóbiásnak* számít és ezen a napon akár lakásából sem mozdul ki, nem közlekedik, sőt akár a munkavégzést is kerüli.

Habár a hagyomány szerint inkább balszerencsésnek számít a 13-as szám, a kutatásból úgy tűnik, a magyarok többsége mégis szerencseszámként gondol rá. A felmérés azt mutatja, hogy a 18 éves és idősebb magyar lakosság többségének van szerencseszáma, a leggyakoribb a 7-es, majd ezt követi rögtön a 13-as, a 3-as, a 8-as és a 21-es.

Most pénteken azért is érdemes betérni a lottózókba, mert július 13-án különleges akcióval várják a Fortunában bízókat:

ezen a napon több mint 1000 darab extra pénznyereménnyel gazdagodhatnak a játékosok. A most pénteken, egy szelvényen legalább 1.500 forintért Ötöslottó játékot vásárlók eséllyel pályázhatnak az 1000 x 13 ezer forintos, a 100 x 130 ezer forintos és a 13 x 1 millió forintos extra pénznyereményekre.

Lehet, hogy most pénteken a Te szerencsédet is meghozza a bűvös 13-as szám?

Forrás: Ripost

Szólj hozzá, mondd el véleményed és ne felejtsd el megosztani!

hozzászólások

Related posts

Kérdezz-felelek Kövesi Péterrel

info

Válassz egy ösvényt és olvasd el mit ír rólad. Az enyém tökéletesen igaz!

Mazsi

Milyen hatással van az elme a testre? Észbontó kísérlet!

Edit