Hirmagazin.eu
Főoldal » Partra szálltak a bevándorlók Lampedusában
Külföld

Partra szálltak a bevándorlók Lampedusában

Partra szállt azok a bevándorlók akiket egy civilhajó vitt Lampedusára.

A hajó tegnap engedély nélkül kötött ki az olasz szigeten, sőt már korábban is szabályellenesen vette az irányt Olaszország felé. A motoros vitorlást lefoglalták, a kapitány ellen pedig illegális bevándorlás támogatása miatt indult eljárást. Róma pénzbírsággal sújtja azokat a civil hajókat, amelyek engedély nélkül lépnek olasz felségvizekre. A belügyminiszter tovább szigorítana a szabályokon – közölte az M1 Híradója.

Olasz földön sétálgatnak már azok a migránsok, akiket a Mediterranea civil szervezet vitorlása, az Alex vett fedélzeétre. Egy kisebb csoport még egy Üdvözöljük Lampedusán molinót is készített a köszöntésükre, a csendőrök azonban ezt leszedették velük. A 41 afrikaira egy szicíliai beofgadó központ vár, ahonnan – a tervek szerint – majd különböző uniós országokba viszik őket.

A hajót azonban lefoglalták és a kapitány is őrizetbe került. A hatóságok ugyanis előre figyelmeztették, nem kap engedélyt a kikötésre, mert Olaszország kikötői zárva vannak a migránsokat szállító hajók előtt. Komoly pénzbüntetésre is számíthat.

A szervezet azonban továbbra is kitart amellett, hogy a hajón vészhelyzet ovlt, ami lehetőséget adott nekik jogszerűen a kikötésre.

Ugyanerre hivatkozott néhány nappal ezelőtt a Sea Watch képviselője is – a kapitányt akkor néhány nap őrizet után a bíróság elengedte. Carola Racketét ugyanakkor az olasz hatóságok kiutasították az országból .

Az NGO-k teévkenysége egyre nagyobb nemzetközi fesüzltséget okoz. A német kormány levélben kérte Olaszországot a kikötők megnyitására, és Németországban bevándorláspárti szervezetek támogató felvonulásokat is szerveztek.

Az olasz belügyminiszter, Matteo Salvini azonban kitart. Sebastian Kurz volt osztrák kancellár támogatásáról biztosítota az olasz kormányt. Kurz szerint csak úgy lehet megakadályozni a tragédiákat a Földközi-tengeren, ha Európa biztosítja, hogy az illegális bevándorlókat visszaviszik a származási országba illetve valamelyik tranzitországba.

Az ügyben azonban az olasz kormánykoalíció egysége is bomlani látszik. Az Öt Csillag Mozgalom továbbra is a kikötők lezárása helyett a migránsok elosztását támogatná.

Az olasz hatóságok kemény fellépésének azonban úgy látszik mégis van eredménye – egy harmadik hajó, a német Sea Eye által működtetett Alan Kurdi ugyan szintén Lampedusa irányába indult, de végül hajlandó volt megegyezni a máltai kormánnyal. A 65 migránst, akiket Líbiai partjainál vettek fel végül Valetta kikötőjében teszik partra.

m1

 

Hasonló hírek

Rossz hír érkezett: elhunyt a legendás sportriporter (A cikk videót tartalmaz)

Géza

Koronavírus: már négy beteg van Németországban

Géza

Bugyiban rohantak az utcára az emberek: borzasztó tragédia történt a kedvelt nyaralóhelyen

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------