Hirmagazin.eu
Főoldal » Parragh László elárulta, ki a legtehetségesebb vállalkozó, Mészáros Lőrincről pedig ezt gondolja
Belföldi hírek

Parragh László elárulta, ki a legtehetségesebb vállalkozó, Mészáros Lőrincről pedig ezt gondolja

Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke a béremelésekről, a magyar gazdaság várható jövőjéről, az Audi-sztrájkról és számos más kérdésről adott nagy interjút, amelyben olyan kérdésekre is válaszolt, mint például, hogy mi a véleménye Mészáros Lőrincről, a leggazdagabb magyarról.

Parragh László a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke az Azonnalinak adott nagy interjújából sok más mellett kiderül például, hogy:

Az Audi-sztrájkban kiharcolt béremelés miatt a beszállítókra olyan terhek hárulhatnak, hogy a térségből többen jelezték Parraghnak, kénytelenek lesznek bezárni. Parragh úgy fogalmazott, ez ennek a rendszernek a mechanizmusa. Szerinte az Audi-sztrájk azért nem volt sikeres, mert vannak olyan jelek, hogy a beszállítókon csattan majd az ostor – bár konkrétumokat nem akart elárulni az iparkamarai vezető.

Parragh szerint kell ugyan emelni a béreket, de ennek két feltétele van: az egyik, hogy az állam lemond a járulékbevétel egy részéről, a másik, hogy a termelékenység nő. Ha ezek nem valósulnak meg, a rendszer felborul. Ha duplájára emelkednének a bérek, bedőlne két év alatt minden.

Parragh némi kritikát fogalmazott meg Varga Mihály pénzügyminiszterrel szemben, mert szerinte az állam nem ment elébe az össz gazdasági folyamatoknak járulékcsökkentésekkel. A reálbérek nagy ütemben nőttek, viszont romlott a külkereskedelmi mérleg, és ennek Parragh szerint két-három év múlva megfizetjük majd az árát. Mint hozzátette, nem tartja megfelelőnek a bérmegállapodást sem.

A versenytárs

A térségben Parragh Romániát nevezte meg, mint Magyarország legnagyobb vetélytársát. Egész pontosan így fogalmazott az Azonnali.hu kérdésére:

„Szégyenletes, de lassacskán Románia.”

Munkaerőpiac

munkaerő piaci kérdések kapcsán Parragh azt mondta, egyetért a túlóratörvénnyel, de nem tartja jól előkészítettnek és néhány pontján kellően átgondoltnak.

Arról, hogy honnan lehetne a magyar munkaerő piacra embereket szerezni, Parragh az ukrán vendégmunkásokat említette – mindegy, hogy ukránok, vagy kárpátaljai magyarok, általánosságban pedig azt mondta:

„Keresztény gyökerű és fehér bőrű munkaerő pótlást keresünk. Lehet, ez egyszerűsítés, sokat is szidtak emiatt a mondat miatt.”

Arra nem volt válasza Parraghnak, honnan szerezzen Magyarország ilyen embereket, akik kulturálisan is illeszkednek hozzánk.

Orbán Viktor

A portál Orbán Viktor magánrepülőzéséről is kérdezte Parraghot, aki így válaszolt:

„Ezt tételesen meg kéne vizsgálni, de ehhez kevés információval rendelkezünk. De tegyük fel, hogy magángéppel járok, és elviszek magammal akárkit. Ez mennyiben különbözik attól, mintha autóval elviszem a sarokig?

Szerintem ilyen értelemben a magyar közvélemény prűd” – mondta Parragh, hozzátéve: Európában nem nagyon van olyan kormány, aminek nincsen saját kormánygépe.

A legtehetségesebb vállalkozó és Mészáros Lőrinc

A nagy interjúból az is kiderült, hogy Csányi Sándort tartja az ország legtehetségesebb vállalkozójának, Mészáros Lőrincről pedig ezt gondolja:

„Nekem ez nem dolgom, nem ismerem őt. De a piacon az a hír járja róla, hogy ami munkát elvállal, azt megcsinálja, az adót befizeti, az alvállalkozóit kifizeti, és körülveszi magát az adott területen profi szakemberekkel.”

Forrás: Blikk.hu

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Hasonló hírek

Így küldi az elszámolást a Raiffeisen és az UniCredit

info

Orbán Viktor Miniszterelnökünk harcostársi levelet írt Salvininek – ez áll benne

Géza

A vasárnapi választás tétjéről beszélt kampányzáróján Tarlós István és Karácsony Gergely

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------