Image default
Belföldi hírek

Parragh László: A költségvetés elbírna még több béremelést (Olvasd el és hallgasd meg!)

A kamara elnöke szerint az idő igazolta az általuk is kezdeményezett bérfelzárkóztatás helyességét, de még lenne lehetőség folytatásra.

A kamarai rendszer tekintélye, súlya az idén erősödött, nőtt a társadalmi elismertsége a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke szerint.

Parragh László az ipari és kereskedelmi kamarai elnökök előtt tartott évzáró budapesti rendezvényen úgy fogalmazott: beigazolódott előrejelzéseik helyessége. Példaként említette, hogy 4 százalék körüli gazdasági növekedést prognosztizáltak az idei évre, és ez teljesül, jövőre pedig a tartós gazdasági növekedés alapjait kell lerakni a fenntarthatóság érdekében.

A kamara elnöke, Parragh László
Fotó: MTI

Az idő igazolta az általuk is kezdeményezett bérfelzárkóztatás helyességét, nőttek a bérek, emelkedett a fogyasztás, a költségvetési egyensúly a meghatározott keretek között maradt – tette hozzá.

Szerinte a költségvetés jó helyzete lehetővé tenné, hogy még több állami bevételről mondjon le az állam a bérfejlesztés javára.

Parragh László úgy látja, hogy a kamara társadalmi elismertségének javulása a magyar gazdaság teljesítményének is szól.

Jelentős változások

Jelezte, jelentős változást hoz a kamarai rendszerben a választott bíróság újjászervezése. A tervek szerint hamarosan kiválasztják a november végéig jelentkezettek közül a választott bírókat, az eddigi energetikai és pénzügyi választott bíróságok bekerülnek a kamarai rendszerben már működő testület mellé, új elnökséget választanak, és mindezt a változást a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara 2018 január végére összehívott küldöttgyűlése hagyja jóvá.

Kapcsolódó:

Legfrissebb hírek és gazdasági hírek

Forrás: inforadio.hu

Hasonló hírek

A magyarok az ország megvédését várják a kormánytól és a rendőrségtől

Géza

MSZP: Orbán Viktor ne meneküljön ki a néppártból!

Géza

Közleményt adott ki a posta a márciusi nyugdíjakról

Mazsi