Főoldal > Hírek > Főhírek > Külföld > Párizst támadta volna a Rotterdamban őrizetbe vett férfi?
Nagy tűzerejű gépkarabélyokat kapnak a párizsi rendőrök

Párizst támadta volna a Rotterdamban őrizetbe vett férfi?

Hirdetés

forrás: MTI

Terrorista támadás tervezésének gyanújával őrizetbe vett a holland rendőrség egy francia férfit Rotterdamban. A 32 éves gyanúsított elfogását a francia hatóságok kérték. Feltételezésük szerint társaival egy Párizs körzetében lévő célpont ellen terveztek támadást. A gyanúsítottat várhatóan rövid időn belül átadják Franciaországnak. Egy másik francia férfi, Reda Kriket csütörtökön került őrizetbe ugyanezzel a terrorista tervvel kapcsolatban.

Terrorista támadás tervezésének gyanújával őrizetbe vett a holland rendőrség egy francia férfit vasárnap Rotterdamban. A gyanúsított elfogását a francia hatóságok kérték – tudatta a holland ügyészség.

Francia feltételezések szerint a 32 éves férfinak része volt egy terrorista támadás tervének kidolgozásában, amelyet egy Párizs körzetében lévő célpont ellen terveztek. A gyanúsítottat – akinek nevét nem hozták nyilvánosságra – várhatóan igen hamar átadják Franciaországnak.

Egy másik francia férfi, Reda Kriket csütörtökön került rács mögé ugyanezzel a terrorista tervvel kapcsolatban. A párizsi ügyészség szerint a nyomozás eddig nem tárt fel összefüggést Kriket és a hét eleji brüsszeli, továbbá a tavaly őszi párizsi merényletek között.

 

Szólj hozzá, mondd el véleményed és ne felejtsd el megosztani!

hozzászólások

Megosztás: