Hirmagazin.eu
Főoldal » Párizsba is eljutott az Iszlám Állam csatatéri drogja
Külföld

Párizsba is eljutott az Iszlám Állam csatatéri drogja

Idén hatalmas mennyiségű “dzsihadista drogot” foglaltak le a francia főváros Charles de Gaulle repterén. Ez az első olyan év, hogy francia földön ilyen típusú kábítószert találtak. A Captagon egy amfetamin fajta, és az Iszlám Állam katonái ezt szedték, szedik a harcmezőn, hogy ébren maradjanak és gondolkodás nélkül gyilkolhassanak.

A francia vámhivatalnokok kedden közölték, hogy 135 kilónyi Captagon dzsihadista drogot foglaltak le Párizs Charles de Gaulle repterén a 2017-es évben. A drogot az Iszlám Állam katonái használják, mikor a nemzetközi koalíció csapatai ellen éjt nappallá téve őrködtek a csatamezőn.

Az első rakományt még január 4-én találták meg egy Libanonból Csehországba tartó szállítmányban. Az átszállás közbeni ellenőrzés során 350 ezer Captagon pirulát találtak egy 70 kilós ipari szállítmány közé rejtve. Ekkor a cseh hatóságok a németekkel karöltve vizsgálatot indítottak. A nyomozás során kiderítették, hogy a szállítmány végcélja Szaúd-Arábia volt, törökországi átkeléssel.

A második szállítmányra februárban akadtak rá a francia reptéren, szintén egy acélgyártó cég szállítmánya közt. A talált pirulák súlya a 67 kilót is elérte.

Kevert drog, az ENSZ is jól ismeri

A Captagon nevű kábítószert az ENSZ Kábítószer- és Bűnügyi Hivatala az amfetamin típusú stimulánsok osztályába sorolja, melyben az amfetamint koffeinnel és más serkentő anyagokkal keverik össze.

Azok a harcosok, akik ezt a drogot használták, arról számoltak be a nyugati sajtónak, hogy a Captagon segített nekik ébren maradni a harcmezőn, eltompította az érzékszerveiket, így lehetővé tette a számukra, hogy érzelem nélkül, megállás nélkül gyilkoljanak.

forrás: hirado.hu / The Local

Hasonló hírek

Féltékeny férje robbantotta fel az orosz poitikusnőt

Mazsi

Már 126 CDU-s politikus írta alá az Angela Merkel menekültpolitikáját bíráló levelet

Edit

Megálmodta a gép lezuhanását a Chapecoense kómából felébredt kapusa

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!