Hirmagazin.eu
Főoldal » Párbeszéd: a kormány nem készült fel az iskolakezdésre
Belföldi hírek

Párbeszéd: a kormány nem készült fel az iskolakezdésre

A Párbeszéd véleménye szerint a kormány nem készült fel azokra a kihívásokra, amelyeket a koronavírus okoz a szeptemberi iskolakezdés után.

Barabás Richárd, a párt szóvivője pénteki budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: a kormányzat folyamatosan arról beszél, hogy nemcsak „nyakunkon van” a koronavírus második hulláma, hanem „várhatóan szeptember környékén fog tetőzni”.

Ezért felmerül a kérdés – tette hozzá -, hogy mi lesz a közösségbe visszatérő gyermekekkel, szüleikkel és nagyszüleikkel.

A Párbeszéd úgy számol, hogy az iskolakezdés mintegy ötmillió embert érint, mivel ennyien állnak közvetlen kapcsolatban a diákokkal – közölte. Kérdéses, hogy taníthatnak-e az idős tanárok, hogyan tesztelik a gyermekeket és az iskolai dolgozókat, illetve, szükség esetén, hogyan folyik majd a digitális oktatás – sorolta problémáikat a politikus.

Kérdezték tőle, a Párbeszéd honnan tudja, hogy mi történik szeptemberben, miután ezt az egészségügyi szakemberek sem képesek pontosan megjósolni. Barabás Richárd azt felelte, a kormány adatokkal alátámaszthatná, mire alapozza azt, hogy „szeptemberben második hullám lesz, amiről folyamatosan beszélnek”.

Újabb kérdésre azt válaszolta, a kabinetnek három forgatókönyvet is el kellett volna készítenie. Egyaránt fel kellett volna készülni arra, hogy mi történik, ha a vírus „nem robban be”, mi történik, ha újra be kell zárni az iskolákat, és mi történik egy részleges lezárás esetén.
Kérdezték a gödi önkormányzatban kialakult helyzetről is, amire azt felelte: minden ellenzéki vezetésű városban és kerületben be kell bizonyítani, hogy létezik olyan demokratikus alternatíva a kormánnyal szemben, amely az emberek érdekeit veszi figyelembe. Hozzátette, problémásnak látja, hogy a településen idáig fajulhattak a konfliktusok, miközben a pártközpontok megbékélésre és együttműködésre törekszenek.

Barabás Richárdot arról is kérdezték, hogy a gödi helyzetből lehet-e következtetéseket levonni a 2022-es választásra. Barabás Richárd azt mondta: csütörtökön történelmi jelentőségű ellenzéki pártelnöki találkozó volt, ahol a résztvevők megegyeztek arról, hogy közösen indulnak a választáson.

Hat ellenzéki párt meghallotta, hogy a választók egységet, demokráciát, egymás iránti tiszteletet, megértést és egy olyan kormányt szeretnének, amely a béke, a prosperitás és a hosszú távú, kiszámítható tervezés programját valósítja meg – jelentette ki.

A címlapfotó illusztráció. 

Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Az összefogás első eredménye: Gyurcsány nem lesz miniszterelnök.., legalábbis nem akar lenni, de ha akarna, az se jelentene semmit..

Géza

Ha problémás az albérlő, jöhetnek a profik

Edit

Tartalékosok a határon?

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------