Image default
Sport

Párbaj a Ringen: Hamilton s Vettel ádáz harcot vív a Forma–1-es világbajnoki trófeáért (A cikk videót tartalmaz)

Mogyoród — Az utolsó csata a nyári szünet előtt: Lewis Hamilton (33) versus Sebastian Vettel (31).

A Mercedes brit pilótája és a Ferrari német ásza ádáz harcot vív a Forma–1-es világbajnoki trófeáért, a magyar versenyhétvége előtt a címvédő tizenhét ponttal előzi meg a kihívóját. Ám a küzdelem korántsem lefutott. Sőt!

Merthogy, amit a 2018-as szezonban művelnek, az őrület! A két négyszeres vb-első amolyan adok-kapokot „játszik”, folyamatosan váltogatják egymást az összetettbeli éllovas pozícióban. Mindketten négy-négy sikert arattak eddig idén – érdekesség, hogy Hamilton szülőhazájában Vettel, míg a német hazai GP-jén a brit diadalmaskodott.

No, de ki lesz Mogyoród királya?

A Mercedes csillaga csúcstartó a Hungaroringen, hiszen ötször intette le elsőként a kockás zászló, míg riválisa kétszer ünnepelhetett.

– A Magyar GP az egyik kedvencem – hangolódott a mogyoródi „párbajra” Hamilton. – Abszolút hazai pályámnak érzem a Ringet, a fantasztikus közönségtől rengeteg támogatást kapok, bízom benne, hatodszor is nyerek, és megnyugtató előnnyel mehetek a nyári szünetre.

Persze ehhez legnagyobb riválisának is lesz egy-két szava. A múlt vasárnapi, hockenheimringi kiesése óta fűti a visszavágás vágya is.

– Csalódott voltam, hiszen vezettem, de az esőtől felázott pályán megcsúsztam, s amikor a falnak ütköztem, tudtam, ez a vége a futamomnak – emlékezett vissza a Németországban történtekre Vettel. – Ám nagyon erős autónk van, magabiztosabbak lehetünk, mint bárki a mezőnyben. Magyarországon a győzelem a célunk!

A vb állása

Pilóták

1. Hamilton 188 pont

2. Vettel 171

3. Räikkönen 131

Csapatok

1. Mercedes 310

2. Ferrari 302

3. Red Bull 211

Forrás: Blikk

Hasonló hírek

Meghalt Jana Novotná korábbi wimbledoni bajnok

Géza

Visszamenőleges büntetést szabtak ki műesésért

Géza

Barcelona: Thierry Henry érkezik vezetőedzőnek?!

Géza