Főoldal » Parádés megoldás! Keverd ecettel a szódabikarbónát!
Otthon, lakberendezés, kert

Parádés megoldás! Keverd ecettel a szódabikarbónát!

Az ecet és szó­da­bi­kar­bóna külön-külön is nagy se­gít­ség a ház­tar­tás­ban, de ha össze­ke­ve­red őket, egy­sze­rűen ver­he­tet­len le­szel a ta­ka­rí­tás­ban.

A szódabikarbóna csodás fehérítő, az ecet pedig fertőtlenítő és baktériumölő hatású. A kettő heves reakcióba lép egymással, így erejük is megsokszorozódik. Vigyázz! Csak kevés port tegyél bele, mert nagyon felhabzik, és mindenképp nagy üvegedénybe keverd össze őket.

Parádés megoldás! Keverd ecettel a szódabikarbónát!

1. Lefolyótisztítás!

Ha eldugult a lefolyó a legegyszerűbb és legköltséghatékonyabb megoldás, ha egy kanál szódabikarbónához öntesz 2 dl ecetet, majd amíg pezseg beöntöd a lefolyóba. Fellazítja majd a dugulást okozó anyagokat, így víz újra szabad utat kap. A wc tisztításban is ugyanilyen hatékony segítség.

Parádés megoldás! Keverd ecettel a szódabikarbónát! 1

2. Újra hófehér cipő!

Ugyanezzel a keverékkel kend be a fehér tornacipődet egy fogkefe segítségével, és hagyd megszáradni. Utána egyszerűen keféld ki a port és fehérebb lesz, mint új korában.

3. Fehérítsd a ruhákat!

Engedj langyos vizet a kádba és keverd hozzá a szódabikarbónát és az ecetet. A víz mennyiségétől függően 3-5 evőkanál por és 1 -3 dl ecet szükséges. Tedd bele a ruhákat és hagyd állni egy órán át. Után a a mosógépben mosd ki őket a szokásos módon.

Parádés megoldás! Keverd ecettel a szódabikarbónát! 2

4. Rá sem ismersz majd a fugára!

Szintén fogkefével ess neki a fugának. Kend be, majd hagy egy fél órát állni. Bár kicsit pepecs munka, de meghálálja a törődést. Sokáig fog ragyogni a csempe közötti rész.

Parádés megoldás! Keverd ecettel a szódabikarbónát! 3

5. Makacs, zsíros szennyeződések ellen!

Ha eleged van a sütő ragadós mocskából és könnyen megszabadulnál tőle, akkor felejtsd el a drága, bolti súrolószereket. Az ecet, szódabikarbóna kombinációjától ragyogni fog a sütő. Attól sem kell félned, hogy a por összekarcolja a felületet.

Parádés megoldás! Keverd ecettel a szódabikarbónát! 4

Forrás: Ripost

Hasonló hírek

Természetesen a lakásodban

info

Szórj őrölt borsot a kertedbe, és elámulsz!

Mazsi

Bomba jó WC-frissítő házilag, próbáld ki!

Mazsi