Hirmagazin.eu
Főoldal » Pár perce: Itt van Orbán Viktor Miniszterelnökünk nagy terve! Oszd meg!
Belföldi hírek

Pár perce: Itt van Orbán Viktor Miniszterelnökünk nagy terve! Oszd meg!

Hat gazdaságpolitikai intézkedéstervet jelentett be Orbán Viktor miniszterelnök a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara gazdasági évadnyitó redezvényén.

A demográfiai fordulat előkészítését, az uniós növekedési átlagot 2 százalékponttal meghaladó gazdasági növekedés feltételeinek megteremtését, a szakképzés radikális átalakítását és egy “kifektetési” – magyar vállalatok külföldi befektetéseit támogató – stratégia elkészítését szabta feladatul Orbán Viktor. A népesedéssel kapcsolatban a kormányfő jelezte: a családtámogatásokkal szeretnék elérni a demográfiai hanyatlás megállítását.

A miniszterelnök megfogalmazta 2030-ig azt a 6 fontos célt, amelyet a kormánya el akar érni a gazdaságban – derül ki az Index tudósításából:

  1. Az EU legjobb öt államába kerüljön Magyarország, ahol a legjobb élni és dolgozni. Beletartozik a biztonság is.
  2. Az öt legversenyképesebb ország között legyen Magyarország Európában
  3. megálljon a népességfogyás
  4. Újraépüljön a Kárpát-medence fizikai értelemben is (autópályák kiépítése a határig)
  5. Az energiafüggetlenség elérése, amelyhez Paks és a megújulók fejlesztése mellett új fosszilis forrásokat kell kiépíteni, vagyis meg kell építeni a Török Áramlat gázvezetéket, el kell juttatni Magyarországra a Romániában kitermelt gázt és az olasz kikötőkbe érkező cseppfolyós gázt is
  6. Valóságos gazdasági térséggé váljon Közép-Európa, mert ez az európai fejlődés legfontosabb területe. “Bár jelenleg a külföldi vállalatok jelentős szerepet játszanak, ám a nyereséget kiviszik az országból.” – mondta Orbán az ún. kifektetési stratégiáról.

“Ki kell fektetni a gazdaságot”

Az úgynevezett “kifektetési” stratégiáról pedig azt mondta a miniszterelnök, hogy a magyar vállalatoknak be kell szállniuk a globális gazdasági versenybe, ehhez azonban forrásokat kell teremteni nekik. E program kidolgozására Matolcsy György jegybankelnököt kérte fel Orbán Viktor, úgy fogalmazva: a magyar vállalatoknak is legalább annyi pénzt kell megkeresniük külföldön, mint amennyit a külföldiek megkeresnek Magyarországon.

“Amikor a migráció hatásairól beszélünk, gyermekeinkről, unokáinkról van szó”

Amikor a migráció európai hatásairól beszélünk, a gyermekeinkről, unokáinkról, az ő biztonságukról van szó – hangzott el Orbán beszédében.

Hangsúlyozta: a bevándorlás teljesen át fogja alakítani a világot, amelyben most élünk, és ami majd 2050-ben vagy azután történik, az annak lesz a következménye, ami most zajlik. Aki most nem védi meg magát, az 2050-2060-ban már nem tudja – tette hozzá.

A jelenlévő gazdasági szereplőknek azt mondta a kormányfő: “nem lesz értelme a gazdasági sikereiknek, ha egyébként az unokáik és a gyermekeik egy olyan világban veszik át önöktől a cégeket, amelyben nem jó élni”.

Varga: továbbra is el kell érni az uniós átlagot meghaladó növekedést

Az uniós átlagot meghaladó gazdasági növekedést kell elérnie Magyarországnak a következő években is, ehhez növelni kell az ország versenyképességét, a vállalkozások termelékenységét – mondta Varga Mihály pénzügyminiszter a rendezvényen.

Varga Mihály / Fotó: Koszticsek Szilárd

A Dinamikus gazdaságot, befolyásos és egységes nemzeti kamarát címmel megrendezett gazdasági évnyitón  Varga Mihály kiemelte, a növekedést Magyarország makrogazdasági egyensúlyának megőrzése mellett kell megvalósítani. Ehhez az államadósságot tovább kell csökkenteni, 2022-re a GDP 60 százaléka alá – tette hozzá.

Forrás: Blikk

Hasonló hírek

Nehéz lett volna nemet mondani..

Géza

Totálisan elbukta a kvótapert a magyar kormány

Mazsi

Szentmisét tartanak Ferenc pápa megválasztásának

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------