Image default
Belföldi hírek

Pár héten belül hatalmasat emelkednek majd a tojás árak! Dühítő mennyibe kerül majd 1 db tojás!

Fél év alatt a másfélszeresére drágult, nem egy boltban már 67 forintért adják darabját, de a piacon sem találunk 45 forintnál olcsóbban.

Ez fájni fog a háziasszonyoknak: karácsonyra ennyibe kerülhet majd egy tojás.Karácsonyra akár 80 Ft is lehet 1 db tojás.

A vaj, a csirkemell és a tejföl után a tojás ára emelkedhet az egekbe. Januárban még 30 forintba került, karácsonyra pedig 80-ra emelkedhet. De miért?

A tojásár emelkedése mögött az állhat, hogy húsvét óta hiány van belőle az egész EU-ban, ugyanis számos tojótelepet be kellett zárni, Oroszországból és a Balkánról pedig nehéz importálni, elsősorban a szigorú uniós állat- egészségügyi előírások miatt.

Hazánkban annak ellenére van hiány az árucikkből, hogy csökken a tojásfogyasztás. Míg tíz éve 300 tojást evett meg egy átlagos magyar évente, addig idén már csak 215-öt.

Bár egykor Magyarország tojásból is önellátó volt, ma már import nélkül nem működik a piac. Ennek oka az, hogy a hazai tartási kedv visszaesett, s ebben nem csak a megszűnt téeszeknek volt szerepe, de annak is, hogy a tojástermelés meglehetősen eszközigényes, éppen ezért drága tevékenység

– mondta Kertész Tamás, a Farm Tojás-cégcsoport tulajdonosa a Napi.hunak.

Forrás: tudasfaja.com

Hasonló hírek

Forgalomkorlátozások Budapesten – futóversenyt tartanak

info

Ilyet még nem láttál! Magyarországot formázott a viharfelhő!

Edit

Gyurcsányné hazudott: nem vizsgáltatta ki korrupt asszisztense ügyét

Géza