Image default
Belföldi hírek

Pár héten belül hatalmasat emelkednek majd a tojás árak! Dühítő mennyibe kerül majd 1 db tojás!

Fél év alatt a másfélszeresére drágult, nem egy boltban már 67 forintért adják darabját, de a piacon sem találunk 45 forintnál olcsóbban.

Ez fájni fog a háziasszonyoknak: karácsonyra ennyibe kerülhet majd egy tojás.Karácsonyra akár 80 Ft is lehet 1 db tojás.

A vaj, a csirkemell és a tejföl után a tojás ára emelkedhet az egekbe. Januárban még 30 forintba került, karácsonyra pedig 80-ra emelkedhet. De miért?

A tojásár emelkedése mögött az állhat, hogy húsvét óta hiány van belőle az egész EU-ban, ugyanis számos tojótelepet be kellett zárni, Oroszországból és a Balkánról pedig nehéz importálni, elsősorban a szigorú uniós állat- egészségügyi előírások miatt.

Hazánkban annak ellenére van hiány az árucikkből, hogy csökken a tojásfogyasztás. Míg tíz éve 300 tojást evett meg egy átlagos magyar évente, addig idén már csak 215-öt.

Bár egykor Magyarország tojásból is önellátó volt, ma már import nélkül nem működik a piac. Ennek oka az, hogy a hazai tartási kedv visszaesett, s ebben nem csak a megszűnt téeszeknek volt szerepe, de annak is, hogy a tojástermelés meglehetősen eszközigényes, éppen ezért drága tevékenység

– mondta Kertész Tamás, a Farm Tojás-cégcsoport tulajdonosa a Napi.hunak.

Forrás: tudasfaja.com

Hasonló hírek

Szkinhed-reflexek: a Jobbik elnöke börtönbe zárná Bayer Zsoltot! Oszd meg!

Géza

Budaörs polgármestere ordít és toporzékol

info

Útdíjcsökkentést kérnek a fuvarozók az állandó torlódások miatt

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelöl örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelöl valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesztő
--------------------------------------------