Image default
Technika, kommunikáció

Pár ezerért játékgéppé teszik a mobilt a joypadok, kontrollerek

Mióta erőgépekké lettek az okostelefonok, már igen komoly játékalkalmazások is futnak rajtuk. Használjuk kényelmesebben ezeket.

Az első nagy lépés talán a Grand Theft Auto III és a Vice City megjelenése volt, ami egy az egyben adaptálta az egykori PC-s legendákat.

Néhány kifizethető árú kontroller a könnyebb mobilos irányíthatóság jegyében.

iPega vezeték nélküli kontroller

Ez egy „valódi” XBOX koppintás. Az iPEGA vezeték nélküli kontroller európai raktárban található, ezért nem fogják megvámolni, viszont 3-5 munkanapon belül megérkezik. Nem a belépő árkategória képviselője, 12 ezer forintba kerül.

Beépített akkumulátora micro USB kábellel tölthető fel mintegy két óra alatt, a gyártó 5-8 órás üzemidőt garantál. Lényegében az összes létező platformmal képes együttműködni Bluetooth-on keresztül.

A felsorolt összes termékre igénybe vehető a Rendelj Kínait tesztportál által közzétett, kategóriák szerinti kuponos kedvezmény: 30 felett 3 dollár kedvezmény a LITBVGSM3, 50 felett 8 a LITBVGSM8, 100 felett pedig 15 dollár kedvezmény a LITBVGSM15 kóddal.

Ha kóddal vásárolunk, a szállítási költség is 60%-kal csökken.

8Bitdo vezeték nélküli kontroller

A 8Bitdo megoldása kifejezetten retro, a Nintendo vonalat hozza. Szintén micro USB kábelen keresztül tölthető. Ára kissé borsos, 14 ezer Ft, de aki szereti a múltidőző stílust, annak lehetséges, megéri.

A dobozolás a NES világát idézi: meglehetősen direkt módon erre utal a dobozán a termék neve, a NES30 Pro.

Ha csak arra van szükségünk, hogy biztosan foghassuk a telefont, felesleges ennél többet költeni. A méretre állítható markolat tökéletesen fogja a telefont, így a giroszkópos játékoknál kifejezetten jól tud jönni.

4,5-6,5 colos készüléket tudunk rögzíteni, és ehhez nem szükséges semmilyen kapcsolat, hiszen „buta”, mit sem tudó kütyüről beszélünk, ennek megfelelő az árazása: 1.100 Ft.

MOCUTE vezeték nélküli kontroller

A vezeték nélküli holmik két csoportba sorolhatók. Az egyikbe az iPega-hoz hasonló termékek, a másikba pedig a MOCUTE-hoz: zsebre vágható apró eszközök, melyek nem kapcsolódnak fizikailag a telefonhoz, ezért a giroszkópot igénylő applikációk mellé nem használhatóak.

Cserébe viszont olcsók, ezt a kontrollert például 4.000 Ft alatt kínálják. Előnye a hordozhatóság, ugyanúgy két joy található rajta, rengeteg gombbal. Vonaton, buszon ez javasolt, a hardcore játékosoknak meg az iPega-féle verzió. Itt találni még számtalan variációt, ezekhez is fel lehet használni a kuponkódokat.

Forrás: hirado.hu

Hasonló hírek

A legdrágább iPhone-ból vették a legtöbbet

Géza

Vészjelzést adtak le: minden ATM veszélyben, lenyúlhatják az összes pénzt

Mazsi

Egy mindössze 2 éve alapított cég, olyan különleges iPhone X tartozékot mutatott be, aminek a legdrágább változatáért 1295$-t kell fizetnünk. Ez pedig még a Magyarországon legdrágábban árult telefonnál is sokkal többe kerül.

Géza