Hirmagazin.eu
Főoldal » Paprikaspray a drogériák polcain
Külföld

Paprikaspray a drogériák polcain

forrás: hirado.hu / Der Tagesspiegel

Németország egyik legnagyobb drogéria-üzletlánca megkezdte a paprikasrpay árusítását. A német vásárlók a “szilveszteri erőszak” óta keresik az önvédelem különböző formáit és eszközeit, ezért a DM úgy döntött, ideje betörni a piacra.

Németországban szinte minden második utcasarkon lehet DM üzletet találni. Június vége óta a samponok, körömlakkok és dezodorok mellett egy különleges spray is megjelent a polcokon. A cég vezetése azt állítja, hogy permetet az állatok elriasztására gyártották, de a Kölnben és más német városokban történt szilveszteri zaklatások után megugrott kereslet más történetről árulkodik.

Paprikaspray a drogériák polcain
Fotó: Twitter

A vásárlók kérésére kezdték el árusítani a permetet

„Rengeteg kérés érkezett az üzletlánchoz, a vásárlók egy hozzájuk közeli boltban akarták megvásárolni a terméket” – mondta a DM vezérigazgatója, Sebastian Bayer a Tagesspielnek.

A lap azt is kiderítette, hogy az interneten már május óta  lehet ilyen terméket rendelni:

Man weiss ja nie. War gerade im DrogerieMarkt. Gegen Hunde & alle andere wilden Tiere, die da draussen lauern…

A kölni incidens óta egyre többen akarnak fegyverviselési engedélyt

A 2016-os év első felében 50 százalékkal nőtt azoknak a száma, akik korlátozott fegyverviselési engedélyt szereztek. Ezzel a papírral a tulajdonos vaktöltényes vagy gázpisztolyt viselhet, szükség esetén pedig használhatja is azt.

Az “állatok elriasztására készített permet” használata azonban korántsem egyértelmű. Ha valaki egy másik emberrel szemben használja, önvédelmi esetben még elfogadtató, ám egy harmadik fél sérülése esetén a spray tulajdonosát könnyedén be lehet perelni.

A Rossmann nem áll be a sorba

A DM nagy riválisát, a Rossmann vezetőségét is kifaggatta a Tagesspiel a könnygáz és a paprikaspray árusításáról. A Rossmann szóvivője azt közölte a lappal, hogy mivel a paprikaspray-t köztudottan emberek ellen is szokták használni, eszük ágában sincs riválisuk példáját követni.

“Mi egy drogéria-üzletlánc vagyunk. Nem árulunk gumibotokat vagy pisztolyokat. Ezt a speciális boltokra bízzuk” – foglalta össze a cég álláspontját.

 

Hasonló hírek

Kibújt a szög a zsákból

Edit

Salvini: Orbán Olaszország mellett áll, miközben a római kormányfő és baloldali európai barátai Olaszországot támadják

Géza

Kim DzsongUn bekeményített!

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!